Τελευταία Νέα

Πλακιάς – Υλοποιείται η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει  το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Πλάκια μετά την επίσκεψη του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη και στον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης του Υφυπουργού με τον Δήμαρχο ήταν η άδεια επέμβασης στην ζώνη παραλίας του συγκεκριμένου έργου η οποία ήταν σε εκκρεμότητα. 

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου είχε  υποβληθεί από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020 και της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (OXE) με προϋπολογισμό 1.780.000 ευρώ και είχε λάβει απόφαση ένταξης από την Περιφέρεια Κρήτης.  

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Υφυπουργό την σκοπιμότητα του έργου η οποία έχει στόχο την ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με βάση την αειφόρο προσέγγιση, την σύνδεση του με την παραλία με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση βελτιώνοντας την καθημερινή ζωής των δημοτών αλλά και των επισκεπτών, τα  έργα που ήδη εκτελούνται στον οικισμό όπως ο Περιφερειακός Πλακιά ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο και γενικότερα τον πολεοδομικό, κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό της περιοχής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ Ταταράκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό κ Απόστολο Βεσυρόπουλο για την συμβολή του ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης καθώς και τον πρώην Υφυπουργό Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για το ουσιαστικό ενδιαφέρον του.

Οι μελέτες του έργων αφορούν σημειακές παρεμβάσεις ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Πλακιά και συγκεκριμένα:

  • Κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα στην κεντρική οδική αρτηρία του οικισμού.
  • Κατασκευή νέων πεζοδρομίων 
  • Κατασκευή ποδηλατόδρομου .
  • Κατασκευή πεζόδρομου κατά μήκος της ακτογραμμής εντός οικισμού Πλακιά
  • Κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας θα δημιουργηθούν στάσεις οι οποίες θα δίνουν πρωτεύοντα ρόλο στον πεζό (κάτοικο ή επισκέπτη) και την προσέγγιση αυτού στο υγρό στοιχείο ή το άνοιγμα της θέας προς τη θάλασσα. 
  • Ανάπλαση χώρων του παλιού λιμένα.
  • Θα κατασκευαστούν θέσεις στάθμευσης οχημάτων (ΙΧ, ταξί, λεωφορεία)
  • Θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία (όδευση τυφλών, ράμπες κλπ.)   
  • Αναβάθμιση υποδομών ομβρίων 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.