Τελευταία Νέα

Πέτρος Μηλιαράκης – Επέστρεψε στην Κρήτη από την Αθήνα και πέθανε σε ξενοδοχείο μετά από το δείπνο

Ο δικηγόρος Πέτρος Μηλιαράκης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο στην Κρήτη

Θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του Πέτρου Μηλιαράκη, του γνωστού δικηγόρου με καταγωγή από την Βιάννο, στο Ηράκλειο, σε ηλικία 74 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτρος Μηλιαράκης έφτασε στο Ηράκλειο από την Αθήνα χθες βράδυ και μετά από δείπνο σε ταβέρνα της πόλης επέστρεψε στο ξενοδοχείο του.

Γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ όμως ήταν ήδη αργά καθώς ο γνωστός δικηγόρος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο θάνατός του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο Πέτρος Μηλιαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη και στην πόλη του Ηρακλείου. Καταγόταν από οικογένεια Κρητών Λόγιων αλλά και επαναστατών, σ’ όλες τις κρίσιμες για την Πατρίδα περιστάσεις. Η σε βάθος χρόνου καταγωγή της οικογένειας αναφέρεται στο Βυζάντιο. Οι απώτεροι πρόγονοι κατασκεύαζαν το βυζαντινό νόμισμα μιλιαρήσιο (ή μηλιαρήσιο). Από τη δραστηριότητα δε αυτή προκύπτει και το επίθετο Μηλιαράκης.

Ο Πέτρος Μηλιαράκης, ως νομικός της πράξης, στο επίπεδο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικηγορούσε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (E.C.H.R. και C.F.I. – G.C/E.U), ενώ χειρίζεται και προσφυγές ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission).

Σύμφωνα με το ekriti.gr, στο επίπεδο της εσωτερικής έννομης τάξης, δικηγορούσε ενώπιον των Ανωτάτων Ακυρωτικών Δικαστηρίων (ΑΕΔ, ΣτΕ και ΕλΣ) με κύριο αντικείμενο τις υποθέσεις που αφορούν στο Συνταγματικό Δίκαιο, στο Διοικητικό Δίκαιο και στο Δημοσιονομικό Δίκαιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς