Τελευταία Νέα

Πετάξτε πάνω από τις εντυπωσιακές «πυραμίδες» της Κρήτης!

Οι «πυραμιδωτοί» κομολίθοι που βρίσκονται λίγα μόνο μέτρα από τα σπίτια του χωριού Ποταμίδα Κισσάμου στην κοιλάδα του Τυφλού ποταμού, είναι ένα γεωλογικό τοπίο από τα ελάχιστα που συναντάμε σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Οι παράξενοι μικροί λόφοι, οι οποίοι είναι εντελώς άγονοι εκτός από τούφες βλάστησης στις κορυφές τους, αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από μαλακό άργιλο στον οποίο με την πάροδο του χρόνου η διάβρωση έχει δώσει αυτές τις υπέροχες μορφές.

Η περιοχή θυμίζει την Καππαδοκία της Τουρκίας και παρόμοιά της στην Κρήτη συναντάμε μόνο στο Κουφονήσι Σητείας.

Η πεζοπορία γύρω από τους λόφους και μία μικρή ανάβαση είναι αρκετά εύκολη για όσους το επιθυμούν, αν και φυσικά το συγκεκριμένο κομμάτι γης χρειάζεται προσοχή λόγω της ιδιαιτερότητάς του.

Η θέση των κομολίθων ακριβώς στη μέση μιας εύφορης κοιλάδας προκαλεί την ακόμη πιο έντονη αντίθεση με το γύρω περιβάλλον που είναι γεμάτο βλάστηση και όμορφες«κρητικές εικόνες».

Στο εντυπωσιακό σημείο που δύσκολα θυμίζει Κρήτη στους περισσότερους που δεν γνωρίζουν, βρέθηκε ένας κινηματογραφιστής που με την βοήθεια του drone «πέταξε» πάνω από τις «πυραμίδες» της Κρήτης και μας προσφέρει με δημοσίευσή του στο youtube τα πλέον μοναδικά πλάνα της περιοχής από ψηλά!

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο του Νίκου Σαράντου:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς