Περιοδεία του Ανδρέα Ξανθού σε δομές υγείας του νομού Φλώρινας

Περιοδεία σε υγειονομικές δομές του νομού Φλώρινας πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 21/12, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου,

Γιώργο Γιαννόπουλο, τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργο Κίρκο, τον βουλευτή Φλώρινας, Κώστα Σέλτσα και τον προϊστάμενο του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Ο υπουργός αρχικά μετέβη στο Αμύνταιο όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ).Τα τελευταία δύο χρόνια,το ΚΕΦΙΑΠ ενισχύθηκε σημαντικά με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας (ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κλπ). Πιο συγκεκριμένα,στους 31 εργαζόμενους προστέθηκαν  3 μόνιμοι γιατροί και 11συμβασιούχοι επαγγελματίες υγείας ενώ στις αρχές του νέου έτους θα αναλάβουν υπηρεσία άλλα 25 άτομα (επιστημονικό προσωπικό μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ). Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα να τριπλασιαστούν οι διαθέσιμες κλίνες του Κέντρου (από 20 σε 50- 60). Ο υπουργός μιλώντας σε εργαζόμενους και ασθενείς  τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των 30 ΚΕΦΙΑΠ όλης της χώρας, εκ των οποίων πολλά υπολειτουργούσαν ή ακόμα και έκλεισαν στην περίοδο της κρίσης. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος του κενού που υπάρχει στη δημόσια φροντίδα, στον τομέα της αποθεραπείας και της αποκατάστασης, ενός πεδίου που είχε εκχωρηθεί σχεδόν εξ’ολοκλήρου στους ιδιώτες με αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι συγγενείς τους να είναι αναγκασμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Στη συνέχεια ο κ. Ξανθός επισκέφθηκε το νοσοκομείο Φλώρινας για να παραβρεθεί στη βράβευση20 γιατρών που υπηρετούν σε άλλα νοσοκομεία και δομές της 3ης ΥΠΕ και οι οποίοι έχοντας συναίσθηση του κοινωνικού ρόλου τους και παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες προσέφεραν εδώ και ένα χρόνο  ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους προκειμένου να λειτουργεί  η Παιδιατρική Κλινική και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Φλώρινας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διορισμού των συναδέλφων τους.

Η περιοδεία του υπουργού ολοκληρώθηκε στις Πρέσπες, στο Περιφερειακό Ιατρείο του Λευκώνα το οποίο ιδρύθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και χθες εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη λειτουργία του καθώς ενισχύθηκε με προσωπικό, εξοπλισμό αλλά και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις απαραίτητες διακομιδές.

Δείτε επίσης!

Ανδρέας Ξανθός – Πέρασε η περίοδος της θριαμβολογίας για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Οι γιατροί στο Ρέθυμνο γύρισαν την πλάτη στον Βασίλη Κικίλια, που δεν έχει καταλάβει ότι …

Ρέθυμνο – Επίκαιρη Ερώτηση Ανδρέα Ξανθού στη βουλή για το νοσοκομείο

Μετά την απογοητευτική  επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ.Κικίλια στο νοσοκομείο Ρεθύμνου  από την οποία δεν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize