Τελευταία Νέα

Περιμένοντας τους ναυαγοσώστες στο Ρέθυμνο

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά ξεκινά τη διαδικασία ανάθεσης του ναυαγοσωστικού έργου  δήμος Ρεθύμνου. Ήδη στην κεντρική παραλία έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες, ξαπλώστρες και οι πρώτοι λουόμενοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους με την οικονομική υπηρεσία να τοποθετεί την ανάδειξη του αναδόχου στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Σε κάθε περίπτωση, θα γίνουν προσπάθειες παράτασης του ναυαγοσωστικού έργου, πέραν όσων προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Κι από Απρίλη… καλοκαίρι στο Ρέθυμνο, όπου οι ήπιες καιρικές συνθήκες επέτρεψαν να ξεκινήσουν τα μπάνια στη θάλασσα αρκετά νωρίς. Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες έχουν τοποθετηθεί από πολλές επιχειρήσεις, όπως και τα φιλέ του βόλεϊ, ενώ οι ναυαγοσωστικοί πύργοι, περιμένουν… τους ναυαγοσώστες. Στις 17 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής φακέλου για την ανάδειξη της ανάδοχης εταιρείας που θα αναλάβει το ναυαγοσωστικό έργο.

Αγκάθι παραμένουν δύο δεδομένα: το ότι το ωράριο των ναυαγοσωστών παραμένει περιορισμένο για τα ελληνικά δεδομένα από τις 10μιση το πρωί, μέχρι τις 5μιση το απόγευμα, όπως και ότι ο νόμος υποχρεώνει τους δήμους για ναυαγοσωστική κάλυψη μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο δήμος Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών, Στέλιο Σπανουδάκη, θα φροντίσει για ναυαγοσωστική κάλυψη και τον Σεπτέμβριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί και το πόσο σημαντική είναι η πληροφόρηση των επισκεπτών του νησιού για τους κινδύνους της θάλασσας ακόμη και για τις απώλειες ζωής, λόγω παθολογικών αιτίων και όχι μόνο από πνιγμό.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Πανεπιστημιούπολη – Γυμνάσιο-Λύκειο Ατσιποπούλου με 260.000,00 €

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΓΑΛΛΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» …

Ρέθυμνο – Ασφαλτοστρώθηκε δρόμος Βάτος – Κισσού Κάμπος στον δήμο Αγίου Βασιλείου μειώνοντας την απόσταση κατά 2 χιλιόμετρα

Ολοκληρώθηκε ένα έργο που αλλάζει τον οδικό χάρτη περιοχής του Δ. Αγίου Βασιλείου Ολοκληρώθηκαν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize