Τελευταία Νέα

Πέραμα – Οι “γιαγιάδες του κόσμου” στέλνουν μηνύματα Αγάπης & Αλληλεγγύης στο Σχολείο Ασπροπύργου

Πιστοί στο ραντεβού μας στείλαμε και φέτος από τη Δομή μας “το μήνυμα των Χριστουγέννων” που δεν είναι άλλο από “το μήνυμα της Αγάπης”.

Η καραντίνα μέχρι το Μάιο του 2021, που άρχισαν να έρχονται πάλι στο χώρο μας, ήταν πολύ δημιουργική γιατί είχαμε την ιδέα να τους πηγαίνουμε μαλλιά πλεξιματος, και έτσι άρχισαν “κατ’ οίκον δράση”, “πλέκοντας Αλληλεγγύη”!!
Ήταν αυτό που τους έδωσε δύναμη να αντέξουν την ατελείωτη μοναξιά τους, και όλα όσα δύσκολα ακολούθησαν.
Είχαν ένα σκοπό, μία ελπίδα, δημιουργούσαν κάτι πολύ σημαντικό, δούλευαν για το μήνυμα των επόμενων Χριστουγέννων!!!!

Αλληλέγγυοι όπου χρειάζεται, χρόνια τώρα οι ηλικιωμένοι μας γιατί έτσι έμαθαν από μικρά παιδάκια τότε που έπλεκαν “τη φανέλα του στρατιώτη”, τότε που πήγαιναν να βοηθήσουν όπου μπορούσαν και ότι μπορούσαν, γιατί η Αλληλεγγύη ήταν μια πράξη αυτονόητη, και βέβαια είναι αυτή που τους έσωσε στις μεγάλες δυσκολίες της ζωής τους όπως μας διηγούνται…

Με τα πλεχτά, αλλά κυρίως με την έγνοια τους, ζεσταίνουν χρόνια τώρα παιδάκια ενός κατώτερου Θεού που η ζωή τους έδειξε το σκληρό της πρόσωπο από πολύ νωρίς.
Οι ηλικιωμένοι ξέρουν τι σημαίνει σκληρό πρόσωπο τι σημαίνει περιθώριο, ξενιτιά, προσφυγιά, φτώχεια, πείνα, κρύο, λαχτάρα για μια ζεστή αγκαλιά, τα πέρασαν κι αυτοί, γι’ αυτό έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία.

Είναι χαρακτηριστική η μαντινάδα που έστειλε πέρυσι η γιαγιά Ευρύκλεια 93 χρονών μαζί με τα σκουφάκια που έπλεξε στα προσφυγόπουλα του Καρά Τεπέ….τους λέει λοιπόν…

Όταν χρειάζεστε αγκαλιά
Φωνάξτε τ’ όνομα μου
Δε θα μπορέσω εγώ να ‘ρθω μα στέλνω την καρδιά μου!!

Από πληροφορίες που είχαμε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Ασπροπύργου υπήρχαν ανάγκες .
Χωρίς δεύτερη σκέψη τα στείλαμε με πολύ Αγάπη με τις ευχές μας και την έγνοια μας.

Καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι μπορεί να βρεθούμε σε δύσκολη θέση από την μια στιγμή στην άλλη, ότι ο Χριστός γεννήθηκε σε Σταυλο παρέα με τα ζώα που τον ζέσταναν με την ανάσα τους για να μας δείξει ότι Σεμνότητα, Ταπεινότητα, Απλότητα, Αγάπη, Αλληλεγγύη πρέπει να είναι δομικά στοιχεία της Κοινωνίας μας!
Έτσι για να θυμόμαστε ποτέ – ποτέ από που ερχόμαστε και πού πάμε…
Ευχαριστούμε τις “γιαγιάδες του κόσμου” που μας το υπενθυμίζουν, και είναι πάντα έτοιμες να προστρέξουν ακόμα και στη 10η δεκαετία της ζωής τους με Απλότητα και ζεστασιά!!

Σήμερα πρώτη μέρα στο σχολείο, τους έδωσε η Διευθύντρια κ. Ματίνα Βαβουλη τα σκουφάκια κ τα κασκόλ που είχε παραλάβει, και μας έστειλε τις φωτογραφίες, που όπως μου είπε στο τηλέφωνο εμφανώς συγκινημένη, δεν μπορούν να αποτυπώσουν τη χαρά των παιδιών, αλλά έτσι για να έχουμε μια εικόνα!!!!

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία .
Καλή Χρονιά στα παιδιά και τους δασκάλους , με Υγεία Αγάπη & Αλληλεγγύη!!!

Η Υπεύθυνη της Δομής

Εμμανουέλα Μαθιουδάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς