Τελευταία Νέα

Πάτρα – Κηδεία Τζωρτζίνας – Γιατί η 9χρονη ήταν βαμμένη στο πρόσωπο – Η προφητική ζωγραφιά

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για την περίεργη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, μέσα σε διάστημα περίπου τριών ετών.

Όπως αποκάλυψε σήμερα η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου, στην εκπομπή “Πρωινό”, άνθρωπος που είχε παρευρεθεί στην κηδεία της 9χρονης Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο, αποκαλύπτει πως το άτυχο παιδί ήταν βαμμένο με make up, προκειμένου να καλυφθούν κάποια σημάδια που είχε στο μάγουλό του. Σημειώνεται πως αυτά τα σημάδια δεν έχουν καταγραφεί στην ιατροδικαστική έκθεση.

Όπως λέει μάλιστα ο μάρτυρας, αυτό είναι κάτι το οποίο συζητείται και σχολιάζεται πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα, από όλους όσοι είχαν βρεθεί την τραγική εκείνη ημέρα στην εκκλησία για να αποχαιρετήσουν το 9χρονο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη.

“Στην κηδεία της Τζωρτζίνας είχε γίνει σούσουρο ανάμεσα σε εμάς που παρευρεθήκαμε, γιατί το πρόσωπο του παιδιού ήταν περασμένο με make up. Ολοι είχαμε παραξενευτεί. Όταν πλησίασα το παιδί να προσκυνήσω, είδα στο αριστερό του μάγουλο σημάδια. Σαν χτυπήματα. Τότε, δεν έδωσα πολλή σημασία, αλλά τώρα με όσα ακούγονται, όλοι εδώ στην Πάτρα το συζητάμε. Γιατί ενα παιδάκι να είναι βαμμένο στο πρόσωπο;”, λέει ο μάρτυρας.

Η εκπομπή επικοινώνησε με το γραφείο τελετών της Πάτρας, το οποίο είχε αναλάβει την κηδεία και οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν πως το παιδί είχε make up στο πρόσωπό του. Ωστόσο, δεν αποκάλυψαν αν δέχθηκαν εντολή από κάποιον για να το κάνουν ή αν ήταν δική τους πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο γεγονός αναφέρθηκε και σε χθεσινή συνέντευξή του ο ταξίαρχος Θανάσης Κατερινόπουλος, λέγοντας πως “κάποιος πήγε στο γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την κηδεία ενός εκ των τριών κοριτσιών (σ.σ. δεν θέλησε να αναφέρει για ποιο παιδάκι μιλάει) και ρώτησε αν καλύφθηκαν οι μώλωπες που είχε στο πρόσωπό του”.

Ιατροδικαστής Λέων: Το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου και στα δύο παιδιά δεν μπορεί να αποκλειστεί

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ανέφερε σήμερα, σε συνέντευξή του, ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί, με βάση τα στοιχεία που έχουν βρεθεί, το ενδεχόμενο ο θάνατος δύο παιδιών να προήλθε από ασφυξία.

Μιλώντας στο MEGA ανέφερε: “Τα στοιχεία προέρχονται από τη δημοσιόποιηση όλων πορισμάτων των πραγματογνωμόνων. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα, το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά”.

Χαρακτηριστικές είναι οι ομοιότητες μεταξύ των δύο περιπτώσεων, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Λέων. “Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές”, πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση – “βόμβα” του Θανάση Κατερινόπουλου για προσπάθεια ορισμένων να καλυφθούν οι μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών, ο κ. Λέων σημείωσε ότι “οι ιατροδικαστές πρέπει να καταγράφουν σε κάθε έκθεση, κάθε κάκωση που προκύπτει κατά την εξέταση του σώματος. Καταγράφουμε όλα τα ευρήματα. Αν υπήρχαν εκχυμώσεις θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί“.

Αγγελική Νικολούλη: Η “προφητική” ζωγραφιά της Τζωρτζίνας λίγο πριν πεθάνει – Τα νέα στοιχεία για την Πάτρα

Νέα ντοκουμέντα από την Αγγελική Νικολούλη για την υπόθεση των τριών παιδιών που έχασαν την ζωή τους μέσα τρία χρόνια και έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

ζωγραφια τζωρτζινα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για τα νεκρά κορίτσια στην Πάτρα.

Η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” με την Αγγελική Νικολούλη, παρουσιάζει νέα ντοκουμέντα για την υπόθεση των τριών παιδιών που έχασαν την ζωή τους μέσα τρία χρόνια και έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Στην εκπομπή παρουσιάζεται “προφητική” ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, πριν το χαμό της, που έχει απεικονίσει τον εαυτό της σαν… αγγελάκι, ενώ μιλά και πρόσωπο-“κλειδί” . Οι αποκαλύψεις της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου, στην Αγγελική Νικολούλη…

 

Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία ήρθαν στο φως σχετικά με τα αίτια θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, και συγκεκριμένα για την 9χρονη Τζωρτζίνας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Live News” του Mega, γιατροί που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων ανέφεραν ότι από τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί και έχουν περιέλθει σε γνώση τους, δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τους θανάτους των τριών παιδιών.

Έχει γίνει έρευνα σε 4-5 σύνδρομα κληρονομικής φύσεως από τα οποία θα μπορούσε να εξηγηθεί ο θάνατος των παιδιών, όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν έπασχαν από οποιοδήποτε από αυτά τα σύνδρομα, με τους επιστήμονες να χαρακτηρίζουν εκτός πραγματικότητας οποιαδήποτε αναφορά στην αγενεσία φλεβοκόμβου.

Τι είναι το σύνδρομο “ταχύ βράδυ”

Παράλληλα, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε και στο σύνδρομο που γίνεται λόγος από την πλευρά της μητέρας για καρδιακή αρρυθμία του παιδιού, πότε να έχει ταχυκαρδία και πότε βραδυκαρδία, και με το οποίο εξηγεί τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Αυτό ονομάζεται “σύνδρομο ταχύ βράδυ”, το οποίο -όπως αναφέρουν κορυφαίοι γιατροί- οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου και καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Παράλληλα, οι γιατροί από το Καραμανδάνειο υπογραμμίζουν ότι οι αναφορές της μητέρας για την άφιξη των γιατρών αμέσως μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα στη Τζωρτζίνα είναι ψευδείς, με έναν από τους γιατρούς να υποστηρίζει ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλο σημείο του νοσοκομείου, κάτι που θα το καταθέσει και στις Αρχές.

Τέλος, σύμφωνα με το Mega, το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχει φτάσει περίπου στο 25-30% της συνολικής έρευνας. Έχει δημιουργηθεί η εικόνα για το τι φαίνεται να έχει συμβεί με το θάνατο των τριών κοριτσιών, αρχής γενομένης από τη Τζωρτζίνα.

Η στόχευση δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται. Έχουν ληφθεί σημαντικά στοιχεία από το Ωνάσειο και ακολουθούν στοιχεία και αναφορές από το “Αγλαΐα Κυριακού”. Τα επόμενα 24ωρα θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών στην Πάτρα για να πάρουν διαδοχικές καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, της ΜΕΘ Πατρών και της παιδιατρικής κλινικής.

 

 

Το σπάνιο σύνδρομο και οι σπασμοί της Τζωρτζίνας

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο δημοσιογράφος που έχει ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση από την πρώτη μέρα, αναφέρθηκε χθες στο σύνδρομο το οποίο επικαλείται η πλευρά της μητέρας περί καρδιακής αρρυθμίας της Τζωρτζίνας και με το οποίο εξηγεί τον θάνατου της εννιάχρονης.

Πρόκειται για το σύνδρομο “ταχύ – βραδύ”, με τον ασθενή να έχει πότε ταχυκαρδία και πότε βραδυκαρδία, το οποίο -όπως αναφέρουν κορυφαίοι γιατροί- οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου αλλά καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας θα μπουν σύντομα και τα βίντεο που τράβηξε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας, μετά από υπόδειξη του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, καθώς οι γιατροί δεν είχαν παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα.

“Ας κοιτάξουν τα βίντεο οι αρχές. Δεν ξέρω πόσα βίντεο είναι. Ούτε μπορώ να γνωρίζω πώς έγιναν όλα αυτά”, είπε ο κ. Ηλιάδης, που υπογράμμισε ότι δεν εκλήθη ποτέ από τη μητέρα να επέμβει, όταν δηλαδή η Τζωρτζίνα έκανε τους συγκεκριμένους σπασμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς