Τελευταία Νέα

Παρίσι – Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό του Ρεθύμνου

Με θετικά μηνύματα για το Ρέθυμνο και γενικότερα τον Κρητικό τουρισμό ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή η Διεθνής Τουριστική Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Ήταν η πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση που έγινε από την εκδήλωση της πανδημίας και μετά και η πρώτη, στην οποία ο Δήμος Ρεθύμνου συμμετείχε ενεργά με εκπρόσωπο του, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Πέπη Μπιρλιράκη.

«Η Γαλλία εξελίσσεται σε μια από τις πρώτες δυνάμεις στην ελληνική τουριστική αγορά. Αυτό διαπιστώσαμε και προσωπικά όσοι συμμετείχαμε στην σημαντικότερη έκθεση για τον Τουρισμό Top Resa στο Παρίσι.» Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις της κ. Μπιρλιράκη στην εφημερίδα μας, η οποία όντας ακόμα στην Γαλλική πρωτεύουσα, δήλωσε στο «Ρέθεμνος», ότι «Ο Δήμος Ρεθύμνης, ο οποίος για 1η φορά είχε ζωντανή θεσμική παρουσία στην συγκεκριμένη έκθεση, και μπορώ να σας μεταφέρω, το ζωηρό ενδιαφέρον των Γάλλων που εκφράστηκε μέσα από συναντήσεις που είχαμε με τους υπεύθυνους του ΕΟΤ Γαλλίας, με τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και γαλλικό κοινό.»

Η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, επισήμανε, ότι «η έκθεση απευθύνεται σε επαγγελματίες του Τουρισμού και όλοι μιλούν συγκεκριμένα και επαγγελματικά. Πεποίθηση όλων είναι ότι η Γαλλία θα ξεπεράσει κατά πολύ τις αφίξεις των τελευταίων ετών. Εμείς λοιπόν σαν Ρέθυμνο και  Κρήτη,  μένει να είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για να υποδεχτούμε τους Γάλλους επισκέπτες-περιηγητές και να τους κάνουμε φανατικούς επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, όπως ξέρουμε καλά να κάνουμε.»

Στο Παρίσι βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης, ο οποίος υποστήριξε επίσης, πως είναι θετικό  το “σήμα” που δίνει η Γαλλική αγορά για επόμενο τουριστικό έτος, επισημαίνοντας, ότι  ενώ οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες δεν είναι απλά αισιόδοξοι, αλλά θεωρούν, πως τα νούμερα των αφίξεων από Γαλλία θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα αντίστοιχα του 2019, που αποτελεί έτος ορόσημο για την τουριστική αγορά και χρησιμοποιήθηκε ως μέτρο σύγκρισης για τις δύο σεζόν που διανύθηκαν εντός πανδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.