Τελευταία Νέα

Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων στο Ηράκλειο για τα κλειστά σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι γονείς των 24ου και 31ου Δημοτικών σχολείων Ηρακλείου που συστεγάζονται στο κτίριο επί της οδού Γερωνυμάκη, καθώς παραμένει κλειστό για τρίτη βδομάδα μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Ηρακλείου, με τους γονείς να ζητούν την άμεση επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί μετά το σεισμό, με πρωινή δια ζώσης εκπαίδευση σε κατάλληλες συνθήκες για τα παιδιά τους.

Σημειώνεται πως μετά από σχετικούς ελέγχους του Δήμου, το κτίριο όπου συστεγάζονται τα δύο σχολεία κρίθηκε ακατάλληλο, ενώ παραμένει κλειστό από την μέρα του σεισμού. Τα συγκεκριμένα σχολεία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα οκτώ νηπιαγωγεία και δημοτικά του Δήμου Ηρακλείου που θα παραμείνουν κλειστά, λόγω ζημιών, μέχρι και, τουλάχιστον, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γονέων αλλά και το ψήφισμα που συνυπογράφουν 177 γονείς:

«Το διάστημα που ακολούθησε μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και της διακοπής των σχολικών μαθημάτων, βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση τα παιδιά μας στο 24ου και 31ου Δημοτικό σχολείο να απέχουν από τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία ήδη για 15 μέρες, ενώ στα υπόλοιπα σχολεία έχει αποκατασταθεί η λειτουργία.

Στις 09 Οκτωβρίου 2021, τα ΔΣ των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, σε έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλέστηκε ύστερα από πίεση των γονέων, μας παρουσίασαν τις προτάσεις του Δήμου και της Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προτεινόμενες λύσεις ήταν: • η εκ περιτροπής διδασκαλία δια ζώσης πρωί-απόγευμα ή • εκ περιτροπής διδασκαλία πρωί με δια ζώσης και τηλεκπαίδευση, χωρίς να προσδιορίζεται κανένας χρονικός ορίζοντας επιστροφής στην κανονική λειτουργία του σχολείου.

Οι γονείς διαφωνούμε και με τις δυο προτάσεις και ψηφίσαμε το παρακάτω ψήφισμα, οποίο συνοδεύεται από τις υπογραφές μέχρι στιγμής 177 γονέων:

«Οι γονείς του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Ηρακλείου διεκδικούμε άμεσα την επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί μετά το σεισμό της 27 Σεπτεμβρίου με Πρωινή Δια Ζώσης Εκπαίδευση σε κατάλληλες Συνθήκες με επιτροπή γονέων που θα μας αντιπροσωπεύει στις συζητήσεις με τους φορείς του Δήμου.

Τη Δευτέρα στις 11/10/2021 τις 12 η ώρα θα είμαστε στην Λότζια για να καταθέσουμε το ψήφισμά μας και να απαιτήσουμε την υλοποίησή του.

Επειδή η συμμετοχή είναι η δύναμή μας να είμαστε όλοι εκεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς