Η παραχάραξη της ιστορίας – Έχασαν 23.000 λίρες γιατί απάντησαν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!

Στο εν λόγω τηλεπαιχνίδι που χρονολογείται στο 2012, οι παίκτες απάντησαν το προφανές για την εθνικότητα του στρατηλάτη, ωστόσο η παραγωγή είχε άλλη άποψη

Με το Σκοπιανό να βρίσκεται στο προσκήνιο, εν μέσω των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία, ένα παλιότερο βίντεο με στιγμιότυπο από βρετανικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «βιασμός» της ιστορίας.

Στο εν λόγω τηλεπαιχνίδι τύπου «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» που χρονολογείται στο 2012, η ερώτηση που θα χάριζε σε ένα ζευγάρι παικτών 23.000 λίρες ήταν «τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος».

Οι δύο Βρετανοί απάντησαν το προφανές, ότι δηλαδή ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας.
Μάλιστα, δείχνουν απολύτως βέβαιοι για την απάντησή τους που την «κλειδώνουν» χωρίς να έχουν στο μυαλό τους οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική.

Ωστόσο η απάντηση τους κρίθηκε λανθασμένη, καθώς η παραγωγή του παιχνιδιού είχε ως σωστή την απάντηση ότι Μέγας Αλέξανδρος ήταν «Μακεδόνας» με τη σημαία των Σκοπίων να τη συνοδεύει.

Ο παρουσιαστής στη συνέχεια το πάει ένα βήμα παρακάτω, ενημερώνοντάς τους πως η «σωστή απάντηση» ήταν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν «μακεδονικής εθνικότητας» και ότι «γεννήθηκε στην Πέλλα το 356 π.Χ.»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize