Τελευταία Νέα

Πανικός σε σινεμά στο Παρίσι – Άντρας ντυμένος Joker άρχισε να φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Εντάσεις και στο εξωτερικό προκαλεί με την προβολή της η ταινία «Τζόκερ», με το περιστατικό που καταγράφηκε την προηγούμενη Κυριακή σε κινηματογράφο στο Παρίσι, να είναι χαρακτηριστικό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας στον κινηματογράφο Grand Rex στη γαλλική πρωτεύουσα, ένας άντρας ακούστηκε ξαφνικά να φωνάζει πως το έργο «έχει πολιτικούς σκοπούς».

Οι υπόλοιποι θεατές του ζήτησαν να σωπάσει για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν ανεπηρέαστοι τη συνέχεια, ωστόσο εκείνος δεν πτοήθηκε, στάθηκε όρθιος στο κάθισμά του, έβαλε τα χέρια του στο στήθος και φώναξε «Allahu akbar» (ο Αλλάχ είναι μεγάλος), τη γνωστή κραυγή που έβγαζαν τις περισσότερες φορές οι τρομοκράτες, στα «χτυπήματά» τους ανά την Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια.

Η κίνηση αυτή σκόρπισε πάνικο, ο οποίος μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, όταν ο άντρας ισχυρίστηκε πως είχε πάνω του κι ένα όπλο. «Επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι άνθρωποι άρχισαν να πηδούν πάνω από τα καθίσματα, κατευθυνόμενοι προς την έξοδο, ενώ οι γυναίκες έπεφταν στο έδαφος» ανέφερε μάρτυρτας, ενώ κατά τη διάρκεια εκκένωσης της αίθουσας, θεατές και ένας άντρας της ασφάλειας του κινηματογράφου, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον «δράστη», που κατάφερε, σε πρώτη φάση, να ξεφύγει, πριν συλληφθεί, τελικά, από αστυνομικούς, έξω από τον κινηματογράφο.

Στην έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως ο άντρας, ένας 34χρονος από προάστιο του Παρισίου, ήταν αόπλος, ενώ ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος – χωρίς αποτέλεσμα – και στην κινηματογραφική αίθουσα για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Παλικάρι – Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου” – Δωρεάν ντοκιμαντέρ – #menoumespiti

Δωρεάν προβολή για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Παλικάρι, Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου» (Palikari, Louis Tikas and …

#menoumespiti με την στενά ενδημική τουλίπα doerfleri “Της Ηούς” – Online προβολή – 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας!

Το “7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards” και το “1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize