Τελευταία Νέα

Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου: Δελφίνι θα αναδυθεί από βιβλίο μέσα από την “νεκρή” βελανιδιά

Οι νοτιάδες λύγισαν την αιωνόβια βελανιδιά στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, όμως μέσα στις επόμενες μέρες θα μεταμορφωθεί σε ένα ξυλόγλυπτο που θα κοσμεί την είσοδο του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Ο ξυλογλύπτης, Νίκος Μάνεσης ανέλαβε αφιλοκερδώς το εγχείρημα, ενώ ο αναπληρωτής πρύτανη,  Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, τονίζει ότι η ιδέα που θα υλοποιηθεί, όπως και πολλές ακόμα δράσεις, στοχεύουν στην ένωση του πανεπιστημίου με την πόλη του Ρεθύμνου.

Ένα δελφίνι θα αναδυθεί από ένα βιβλίο στο ξυλόγλυπτο που θα κοσμεί την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου, βασισμένο στο σύμβολο της πόλης που είναι τα δελφίνια και της γνώσης που είναι ο σκοπός του πανεπιστημίου. Η βελανιδιά θα μεταμορφωθεί, κερδίζοντας νέα ζωή μετά την καταστροφή της από τους ισχυρούς ανέμους που την λύγισαν.

Σε δεύτερο χρόνο θα τοποθετηθεί ρητίνη σε τυχόν σκασίματα που θα προκύψουν, ενώ η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων με τον ξυλογλύπτη να εργάζεται επιτόπου και στη συνέχεια το έργο να μεταφέρεται στην είσοδο του πανεπιστημίου.

Την ίδια ώρα, μεθοδεύονται τόσο η ανέγερση πειραματικών σχολείων στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, όσο και η κατασκευή πεζοδρομίου που θα την συνδέει με την πόλη, ενώ αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης κουφωμάτων για την εξοικονόμηση πόρων μέσω της ενεργειακής θωράκισης των κτιρίων.

Δείτε επίσης!

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Ορίστηκαν τα τέλη και οι εξαιρέσεις καταβολής λειτουργίας Υδατοδρομίου

Το ύψος των τελών υδατοδρομίου και τις εξαιρέσεις καταβολής του υπέρ της εξυπηρέτησης της νησιωτικής …

Ρέθυμνο – Είχαν στο σπίτι τους τα… ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 30 γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize