Τελευταία Νέα

Πανεπιστήμιο Κρήτης – Φοιτητές καταγγέλλουν παρατυπία από καθηγητή του Χημικού

Έξι μήνες έχουν περάσει από την τελευταία εξεταστική και, σύμφωνα με τους φοιτητές του Χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ένας καθηγητής ακόμα δεν έχει παραδώσει επίσημα τις βαθμολογίες τους στην γραμματεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία των φοιτητών του τμήματος, το μάθημα «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι» από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Καλλία διδάχθηκε πλήρως στο Α΄χειμερινό εξάμηνο, δόθηκε επιπλέον από τους φοιτητές συμπληρωματική εργασία αντί προόδου και εξετάστηκε κανονικά, ωστόσο από τότε και ως σήμερα δεν έχει αναρτήσει ο εν λόγω καθηγητής τη βαθμολογία.

Όπως τονίζουν οι φοιτητές, αυτό είναι αυθαίρετο και παράτυπο και δεν συνάδει με τον κανονισμό του Πανεπιστημίου καθώς έξι μήνες μετά την εξέταση του μαθήματος, έχει στείλει μόνο το βαθμό του καθενός στο πανεπιστημιακό του μέιλ.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι η γραμματεία αν δεν λάβει τον κατάλογο με τους βαθμούς από τον καθηγητή δεν μπορεί να κάνει κάτι και τους προέτρεψε να ξαναδώσουν το μάθημα. «Δεν είναι έντιμο να γινόμαστε εμείς αποδέκτες της όποιας διαμάχης του κυρίου Καλλία με το Πανεπιστήμιο. Δεν νοείται να ξαναδώσουμε το μάθημα ούτε να το δηλώσουμε στο επόμενο εξάμηνο ούτε να το παρακολουθήσουμε από την αρχή, εφόσον πολλοί από μας το έχουν περάσει επιτυχώς», αναφέρουν οι φοιτητές του τμήματος και ζητούν άμεση λύση του θέματος.

Στην καταγγελία τους οι φοιτητές δημοσιοποίησαν την επιστολή τους προς το εκπαιδευτικό ίδρυμα αλλά και την απάντηση που έλαβαν από τον πρόεδρο του Χημικού τμήματος.


Αναλυτικά η καταγγελία των φοιτητών:

«Το μάθημα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι από τον καθηγητή κύριο Κωνσταντίνο Καλλία διδάχθηκε πλήρως στο Α΄χειμερινό εξάμηνο, δόθηκε επιπλέον από τους φοιτητές συμπληρωματική εργασία αντί προόδου και εξετάστηκε κανονικά. Από τότε και ως σήμερα δεν έχει αναρτήσει ο εν λόγω καθηγητής τη βαθμολογία. Παράτυπα και αυθαίρετα, χωρίς να συνάδει με τον κανονισμό του Πανεπιστημίου. Έχει στείλει μόνο το βαθμό του καθενός στο πανεπιστημιακό του μέιλ.

Η Γραμματεία μας είπε ότι, εφόσον δεν έχει καταθέσει βαθμολογία, θα πρέπει να ξαναδώσουμε το μάθημα. Κάτι τέτοιο, όμως, αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος μας! Για να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με τον εν λόγω καθηγητή, θέλουν να καλύψουν μία αδικία με μία μεγαλύτερη εις βάρος μας.

Δεν είναι έντιμο να γινόμαστε εμείς αποδέκτες της όποιας διαμάχης του κυρίου Καλλία με το Πανεπιστήμιο. Δεν νοείται να ξαναδώσουμε το μάθημα ούτε να το δηλώσουμε στο επόμενο εξάμηνο ούτε να το παρακολουθήσουμε από την αρχή, εφόσον πολλοί από μας το έχουν περάσει επιτυχώς.

Η κατάσταση είναι αδιέξοδη, η πρυτανεία κωφεύει και απο τον Συνήγορο του Φοιτητή μας λένε ότι ΜΟΝΟ δημοσιοποιώντας το πρόβλημα ίσως πετύχουμε κάτι.

Ελπίζουμε ότι με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος ίσως δοθεί αίσιο τέλος σε αυτή την περιπέτεια γιατί το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι χώρος διάχυσης της γνώσης και όχι χώρος αυθαιρεσίας».


Η επίσημη επιστολή των φοιτητών προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης:

«Θέμα: Παράδοση της τελικής βαθμολογίας στο μάθημα του Τμήματος Χημείας της ΣΘΤΕ του ΠΚ, με κωδικό ΧΗΜ-011 και τίτλο «Μαθηματικά Ι», από τον διδάσκοντα κ. Κωνσταντίνο Καλλία

Αξιότιμοι/ες κύριοι και κυρίες,

Αιτούμαστε να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα με τη μη-παράδοση της βαθμολογίας στο μάθημα «Μαθηματικά Ι», που διδάχθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Καλλία το χειμερινό εξάμηνο 2020-2021. Αιτούμαστε την παράδοση της βαθμολογίας μας, όπως ορίζεται έπειτα από την επιτυχή παρακολούθηση του μαθήματος το πρώτο εξάμηνο, συμμετοχή στην εξεταστική (60% της βαθμολογίας) και παράδοση των προβλεπόμενων ασκήσεων (40% της βαθμολογίας). Δε νοείται να δώσουμε ξανά το μάθημα, ούτε να το δηλώσουμε στο επόμενο εξάμηνο, ενώ η προσπάθεια έχει γίνει και πολλοί από εμάς είναι βέβαιο ότι έχουν περάσει το μάθημα.

Ο κ. Καλλίας σε μάθημα του την Παρασκευή 28/5 και ώρα 15:15 δήλωσε ότι επιθυμεί τυπωμένο θεωρημένο κατάλογο με τους εγγεγραμμένους φοιτητές στο μάθημα «Μαθηματικά Ι», ώστε να μπορεί να βάλει βαθμό. Ακόμα, δήλωσε ότι θα μας στείλει άτυπα τους βαθμούς, ώστε να μπορούμε να έχουμε απόδειξη και ότι δε νοείται ακύρωση, επανεξέταση και επαναδήλωση του μαθήματος. Επιπρόσθετα, δύναται να έχουμε απόδειξη για τη συμμετοχή μας στην εξέταση του Φεβρουαρίου και τις παραδομένες ασκήσεις. Παράλληλα, η γραμματεία μας πληροφόρησε ότι ο κ. Καλλίας διαθέτει ήδη αρχείο με τους εγγεγραμμένους φοιτητές.

Δεν βρισκόμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ισχύ των συγκεκριμένων δηλώσεων. Οποιαδήποτε και αν είναι η αλήθεια στη συγκεκριμένη υπόθεση, ως αρμόδιοι καλείστε να έρθετε σε συνεννόηση και να λύσετε το ζήτημα μας άμεσα. Η μόνη αποδεκτή λύση είναι η παράδοση της βαθμολογίας (έπειτα από διόρθωση των ασκήσεων και της εξέτασης) σε όσους φοιτητές και φοιτήτριες το δικαιούνται».


Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου του Χημικού τμήματος:

«Αγαπητοί/ες φοιτητές/τριες του Τμήματος μας

Αναφερόμενοι στην επιστολή σας της 3.6.2021 με θέμα «Παράδοση της τελικής βαθμολογίας στο μάθημα του Τμήματος Χημείας της ΣΘΤΕ του ΠΚ, με κωδικό ΧΗΜ-011 και τίτλο «Μαθηματικά Ι», από τον διδάσκοντα κ. Κωνσταντίνο Καλλία» σας ενημερώνουμε τα εξής.

  • Έχουμε πλήρη γνώση της κατάστασης για την οποία έχουμε ενημερώσει τον κ. Πρύτανη, τον κ. Αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων, τον κ. Κοσμήτορα και τον Πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών.
  • Στις 11.3.2021 και μετά από αίτηση του κ. Καλλία εστάλη στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, πλήρης και θεωρημένος κατάλογος των φοιτητών/τριων που έχουν εγγραφεί στο Μάθημα Μαθηματικά Ι.
  • Την ίδια ημέρα δια χειρός μέλους της Γραμματείας μας τοποθετήθηκε έντυπη έκδοση, πλήρης και θεωρημένη του ίδιου καταλόγου στο γραμματοκιβώτιο του κ. Καλλία.
  • Η φράση της επιστολής σας «Ο κ. Καλλίας σε μάθημα του την Παρασκευή 28/5 και ώρα 15:15 δήλωσε ότι…» δεν έχει καμία νόμιμη έννοια δεδομένου ότι ο κ. Καλίας δεν διδάσκει το Εαρινό εξάμηνο μάθημα στο Τμήμα Χημείας. Το μάθημα Μαθηματικά ΙΙ διδάσκεται στο Τμήμα Χημείας από τον καθ/τη Α. Φειδά μετά από απόφαση της Γ. Σ. του Τμήματος Μαθηματικών, γεγονός το οποίο έχουμε κοινοποιήσει στον κ. Καλλία.
  • Σας ενημερώνουμε επίσης, σχετικά με τη φράση της επιστολής σας «… δήλωσε ότι θα μας στείλει άτυπα τους βαθμούς, ώστε να μπορούμε να έχουμε απόδειξη…» ότι ο μόνος αποδεκτός τρόπος επικύρωσης βαθμολογίας είναι η κατάθεση του καταλόγου των εγγεγραμμένων στο μάθημα με τους βαθμούς και την υπογραφή του διδάσκοντος. Η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να υποκατασταθεί με οποιαδήποτε άλλη η οποία δεν πρόκειται να ληφθεί υπ’ όψη ούτε σαν ένδειξη ούτε σαν απόδειξη.

Να είστε βέβαιοι ότι πράττουμε ότι είναι δυνατό ώστε να διευθετηθεί το θέμα.

Ο πρόεδρος του τμήματος, Γιώργος Φρουδάκης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς