Πανελλήνιες – Μεγάλη ανησυχία σε χιλιάδες υποψήφιους μήπως τεθούν σε καραντίνα

Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα λίγο πριν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021

Στα 159 ανέρχονται σήμερα Παρασκευή 14 Μάη τα σχολεία με κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Εκατοντάδες είναι οι μαθητές που έχουν ιχνηλατηθεί ως «πρώτες επαφές» συμμαθητών τους- κρουσμάτων και βρίσκονται ήδη εκτός σχολείου, στα σπίτια τους, σε 14ημερη καραντίνα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αγωνία στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στις οικογένειές τους. Αυτό μεταφέρουν πολλοί Διευθυντές και καθηγητές Λυκείων οι οποίοι και οι ίδιοι αγωνιούν για την εξέλιξη αυτής της κατάστασης.

Συγκεκριμένα το θέμα έχει ως εξής: Τι θα γίνει αν υπάρξουν κρούσματα σε μερικά έστω από τα 1000 Λύκεια πχ την 1η Ιουνίου η στις 4 Ιουνίου ή οποιαδήποτε μέρα του Ιουνίου πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων και ανιχνευτούν 5, 10 ή 20 υποψήφιοι ως άμεσες επαφές σε κάθε Λύκειο;

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι υποψήφιοι αυτοί τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία του υποψηφίου, τους κόπους του και τα έξοδα της οικογένειας.

Διευθυντής κεντρικού Λυκείου της Νέας Σμύρνης μεταφέροντας την αγωνία των υποψηφίων του σχολείου του αλλά και τις δικές του αγωνίες για την τύχη των μαθητών του σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή στο Λύκειο του είναι ήδη πάνω από 20 μαθητές σε καραντίνα 14 ημερών καθώς έχουν ανιχνευτεί ως πρώτες επαφές συμμαθητών τους που μολύνθηκαν από τον ιό.

Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει λύση στο θέμα αυτό που είναι φανερό ότι έχει αναστατώσει τις σχολικές τάξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς