Τελευταία Νέα

Πανελλαδικές 2022 – ΕΠΑΛ – Θέματα και απαντήσεις σε Ανατομία, ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας

Δείτε στο alfavita, όπως κάθε χρόνο, πρώτοι τα θέματα στα σημερινά μαθήματα των ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022 – Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Σήμερα Τρίτη, 7 Ιουνίου, εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022, σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Δείτε τα θέματα στο μάθημα της Ανατομίας – Φυσιολογίας 2

Δείτε τα θέματα στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ)

Δείτε τα θέματα στο μάθημα των Δικτύων Υπολογιστών

Δείτε τα θέματα στο μάθημα των Αρχών Βιολογικής Γεωργίας

Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ: Αρκετά απαιτητικά τα θέματα

Όπως εκτιμά ο Όμιλος Φροντιστηρίων «Διακρότημα», τα θέματα χαρακτηρίζονται ως αρκετά απαιτητικά και αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με αυτών των προηγούμενων ετών. Εξετάζουν αρκετά μεγάλο μέρος της ύλης, απαιτούν πολύ καλή γνώση της θεωρίας του σχολικού βιβλίου ενώ σε ορισμένα σημεία ζητούνται λεπτομέρειες οι οποίες κάνουν την διαφορά στην βαθμολογία. Οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν αναμένεται να συναντήσουν δυσκολίες.

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα της Ανατομίας – Φυσιολογίας 2

ΑΟΘ: Με αρκετή δυσκολία τα θέματα

Σύμφωνα με τον Όμιλο Φροντιστηρίων «Διακρότημα», ήταν σωστά κλιμακούμενα θέματα, με αρκετή δυσκολία, ώστε να διακρίνονται οι μέτριοι από τους καλούς μαθητές. Ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορεί να πετύχει μια πολύ καλή επίδοση αν είναι προσεκτικός και αποφύγει τα αριθμητικά λάθη.

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ)

Δίκτυα Υπολογιστών: Θεωρία από κομμάτια της ύλης που δεν είχαν διδαχθεί οι μαθητές

Ο Όμιλος Φροντιστηρίων «Διακρότημα» υποστηρίζει ότι τα θέματα ήταν αρκετά δύσκολα. Κάλυπταν πλήρως την ύλη. Η θεωρία αφορούσε τα τελευταία κομμάτια της ύλης, τα οποία δεν είχαν διδαχθεί οι μαθητές τα τελευταία χρόνια λόγω του covid. Ένας μαθητής , ο οποίος ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Δείτε τις προτεινόμενες απαντήσεις στο μάθημα των Δικτύων Υπολογιστών

Νέα Εφαρμογή για υπολογισμό των μορίων σας από το alfavita.gr

Στο alfavita.gr μπορείτε να υπολογίσετε τα μόριά σας με τη νέα online εφαρμογή – Με 3 click μπορείτε να δείτε τι μόρια έχετε και σε ποια σχολή μπορείτε να μπείτε

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων (πανελλαδικές, απολυτήριες, εξεταστικών εξαμήνου κλπ.) Συγκεκριμένα, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων, η μάσκα θα διατηρηθεί. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στην Τριτοβάθμια, ενόψει της εξεταστικής εαρινού εξαμήνου. Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ισχύει η διενέργεια ενός rapid test την εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις μάσκες:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολείαIEKΠανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας παροτρύνει τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

 Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

panellinies_programma_2022

Το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ

 

panellinies_programma_epal_2022

panellinies_programma_epal_2022

panellinies_programma_epal_2022

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς