Τελευταία Νέα

Παναγιώτης Κουφάκης – Ο μαθητής της Α΄ τάξης του Λυκείου Σητείας με τις πολλαπλές διακρίσεις!

Ο μαθητής της Α΄ τάξης του Λυκείου Σητείας, Παναγιώτης Κουφάκης, ξεχωρίζει σε διαγωνισμούς από την Δ΄ Δημοτικού μέχρι σήμερα!

Της Κατερίνας Μυλωνά

Σε ηλικία μόλις 10 ετών, μαθητής τότε της Δ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Αρμένων, ο Παναγιώτης Κουφάκης, έλαβε μέρος στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και κατάφερε να διακριθεί σε θέματα για παιδιά μεγαλύτερα από εκείνον.

Ήταν μονάχα η αρχή μίας πορείας που συνεχίζεται με επαίνους, μετάλλια και βραβεία σε διάφορους τομείς, όχι μόνο τα Μαθηματικά. Πιστός στο ραντεβού του, κάθε χρόνο συμμετείχε σε διαγωνισμούς της ΕΜΕ ενώ την περσινή σχολική χρονιά, ως μαθητής του Γυμνασίου Χανδρά, έλαβε μέρος στον προκριματικό  διαγωνισμό για  την  επιλογή  της  ομάδας  που  θα  εκπροσωπούσε  την  χώρα  μας  στην  61η  Διεθνή  Μαθηματική  Ολυμπιάδα  (I.M.O.)  2020  και  την  αντίστοιχη  ομάδα  για  την  24η  Βαλκανική  Μαθηματική  Ολυμπιάδα  Νέων  (J.B.M.O.).

Παναγιώτης Κουφάκης

Ο Παναγιώτης Κουφάκης με τη Διευθύντρια του γυμνασίου Χανδρά, Αγγέλα ΧρηστάκηΓια εκείνον καμαρώνουν τα παραρτήματα Λασιθίου αλλά και Ηρακλείου της ΕΜΕ, αφού για μία περίοδο έκανε τη διαδρομή Λασίθι- Ηράκλειο για να παρακολουθεί τα μαθήματα που οργανώνονταν στο Καπετανάκειο.

Σημαντική ήταν και η πρωτιά που είχε κατακτήσει, ως μαθητής Α΄Γυμνασίου, στον 6ο Διασχολικό διαγωνισμό Ορθογραφίας, όπου είχαν λάβει μέρος 1000 μαθητές από σχολεία της Κρήτης. παραδέχεται, εξάλλου, ότι έχει μία έφεση στα γράμματα, καλές επιδόσεις έχει σε όλα τα μαθήματα.

Από το βιογραφικό του δε λείπουν διακρίσεις από διαγωνισμούς φυσικής ενώ είναι ενεργό μέλος του παγκόσμιου οργανισμού της MENSA και είχε πάρει υποτροφία για καλοκαιρινά μαθήματα στο αμερικανικό κολέγιο Ανατόλια.

Παναγιώτης Κουφάκης

 

Σεμνό παιδί ο ίδιος, μιλά στο Cretalive για τη συλλογή από διακρίσεις που έχει. Όπως λέει, του αρέσει να συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς γιατί τον κρατάνε σε εγρήγορση, του προσφέρουν κίνητρο για να γίνεται καλύτερος, να αποκτά ακόμα περισσότερες γνώσεις αλλά και σημαντικές εμπειρίες που δεν κερδίζει κανείς μονάχα από το σχολείο.

Στην ερώτηση ποιο είναι το χόμπι του, απαντά τα μαθηματικά, του αρέσει να λύνει γρίφους και ασκήσεις.

Παναγιώτης Κουφάκης

Ο Παναγιώτης ΚουφάκηςΠαναγιώτης Κουφάκης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.