Τελευταία Νέα

ΠΑΜΕ Ρεθύμνου – «Όχι σε συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ»

Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος, Κιουτσούκης, Καραγεωργόπουλος κ.α.) πέρα και μακριά από διαδικασίες, που το εργατικό κίνημα κατέκτησε στην μακρόχρονη ιστορία του με αίμα και θυσίες, απροσχημάτιστα και με τη βούλα, επιχειρεί να εκφυλίσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Σχεδιάζουν με διαδικασίες fast track, αντικαταστατικές, με νοθεία, κρατική καταστολή, με ΜΑΤ, εισαγγελείς, με βία, να διασφαλίσουν τις καρέκλες τους, ώστε να διευκολύνουν τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση στην ανεμπόδιστη συνέχιση της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής τους.

Πάντα έτσι λειτουργούσε ο κυβερνητικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός. Η προσπάθεια επιβολής μέσα στα συνδικάτα των εργοδοτών, με τη φυσική τους παρουσία, της νοθείας με την απειλή των ΜΑΤ και των εισαγγελέων, με την παρουσία του Πρωθυπουργού, που θα εποπτεύουν ως μπαμπούλες τη «συνεδριακή διαδικασία» για να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους οι ομόσταβλοι του ΣΕΒ και της μεγαλοεργοδοσίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε το συνέδριο – παρωδία, το συνέδριο της «καρέκλας».

Όσον αφορά τη ΠΑΣΚΕ, πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνης, και του γεμάτο ψέμματα άρθρου – απάντηση που δημοσίευσαν ένα έχουμε να πούμε: Τα χάσανε! Τους πανικόβαλε η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων που έγινε στο Ρέθυμνο με εκατοντάδες εργαζόμενους , συνταξιούχους και ανέργους κόντρα στην παραπλανητική προπαγάνδα της κυβέρνησης και την απεργοσπαστική τους απόφαση. Λάμψανε άλλη μια φορά δια της απουσίας τους . Ξιδάκι !!!

Όσον να αφορά αυτών που γράψανε, είναι ανάξια σχολιασμού. Μόνο ένα ερώτημα θα θέσουμε και καλό θα ήταν να το απαντήσουν στους εργάτες , εάν έχουν ακόμη τέτοια επαφή μαζί τους.

“Τι μισθό πείνας θα πάρει και μετά από πόσα χρόνια δουλειάς μια καμαριέρα με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου – Βρούτση που χαρακτηρίσανε θετικό για τους εργαζόμενους στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚ ;;; μέχρι τα 67 της χρόνια ή μετά από 80 σεζόν;;

Το θράσος έχει και όρια, όμως κάποιοι εργατοπατέρες φροντίζουν να τα ξεπερνούν.

Ευτυχώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν πλέον ότι αυτό που δηλώνουν για πολλοστή φορά στο τέλος του άρθρου τους .( Ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα κυβερνά.) ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ !!! Έχουν στηρίξει όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις ,ανεξαιρέτως, με τις σημερινές και παλαιότερες απεργοσπαστικές τους αποφάσεις !!!

Αν χρειαστεί μάλιστα στηρίζουν και απευθείας την μεγαλοεργοδοσία, χωρίς πολιτικούς διαμεσολαβητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς