Τελευταία Νέα

Παχειά Άμμος – Δημιουργία εμπορικού λιμένα – Εγκρίθηκε το πρώτο τμήμα της μελέτης

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ.  του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» το πρώτο τμήμα της μελέτης που αφορά το έργο «Διερεύνηση Δημιουργίας Εμπορικού Λιμένα στην Παχειά Άμμο», συνολικού προϋπολογισμού 16.182,00€.

Η μελέτη περιγράφει τρεις εναλλακτικές προτάσεις αναφορικά με τη δημιουργία εμπορικού Λιμένα και μαρίνας στην Παχειά Άμμο, ενώ θα ακολουθήσει και η οικονομοτεχνική μελέτη, προκειμένου να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα των προτάσεων και να επιλεχθεί η πιο συμφέρουσα προοπτική, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας της Παχειάς Άμμου.

Στόχος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση όλων των λιμενικών καταφυγίων του Δήμου Ιεράπετρας. Ειδικά, για το αλιευτικό καταφύγιο στην Παχειά Άμμο, μέσα από πολλαπλές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και θα πραγματοποιηθούν, επιδιώκουμε την ανάπτυξη και την ανάδειξή του. Προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε οριστικές λύσεις σε προβλήματα, όπως είναι η μεταφορά των θαλάσσιων απορριμμάτων μέσω των ρευμάτων και η συγκέντρωσή τους λεκάνη της Παχειάς Άμμου, που αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Έχει ήδη δρομολογηθεί, εκτός από την παρούσα, η εκπόνηση σειράς μελετών μέσα από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ακτομηχανική, σκοπιμότητας και βιωσιμότητας υποδομών κ.α.), έτσι ώστε μέσα από την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων να επιτύχουμε την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να καταστήσουμε το Λιμάνι της Παχειάς Άμμου κέντρο των θαλάσσιων μεταφορών με σημαντικό κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος για την ευρύτερη περιοχή.

Με σταθερά βήματα και προγραμματισμό προχωράμε  σε έργα ουσίας (υδατοδρόμιο, ύφαλος- κυματοθραύστης, καταδυτικό πάρκο, μάστερ-πλαν) στοχεύοντας στη βελτίωση της ζωής και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους συμπολίτες μας.

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ασπραδάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.