Τελευταία Νέα

Ουκρανία – «Στα χέρια των κατακτητών η Μαριούπολη», λέει ο δήμαρχος – Καλεί για πλήρη εκκένωσn

«Δεν είναι τα πάντα εντός των δυνάμεών μας», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποιτσένκο, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση της Ουκρανίας, όπως μεταδίδεται σε δημοσίευμα του CNN

Σύμφωνα με το CNN, ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε σήμερα, Δευτέρα, πως η Μαριούπολη βρίσκεται πλέον «στα χέρια των κατακτητών».

Έπειτα την πολυήμερη πολιορκία κατά την οποία οι ρώσικες δυνάμεις την ισοπέδωσαν, ο δήμαρχος της Μαριούπολης ανακοίνωσε ότι η Μαριούπολη βρίσκεται «Στα χέρια των κατακτητών»

«Δεν είναι τα πάντα εντός των δυνάμεών μας», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποιτσένκο, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση της Ουκρανίας, όπως μεταδίδεται σε δημοσίευμα του CNN. «Δυστυχώς, βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών σήμερα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο δήμαρχος της Μαριούπολης κάλεσε σε πλήρη εκκένωση της πόλης, ώστε να απομακρυνθούν οι εναπομείναντες πολίτες.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η πόλη ίχε πληθυσμό 400.000 κατοίκους πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, σήμερα έχουν παραμείνει περίπου 160.000 άνθρωποι στη Μαριούπολη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, καθώς «δεν υπάρχει νερό, ρεύμα, θέρμανση». «Και είναι πολύ τρομακτικό», είπε ο δήμαρχος της Μαριούπολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς