Τελευταία Νέα

Ουκρανία – “Οι Ρώσοι στρατιώτες βίασαν ανήλικα παιδιά στην Μπούτσα” – Καταγγελίες που προκαλούν αποτροπιασμό

Δεν έχει τέλος η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία. Ύστερα από τις εικόνες των νεκρών αμάχων στο έδαφος, πληθαίνουν οι καταγγελίες για βιασμούς όλων των ηλικιών, από παιδιά, νεαρές γυναίκες, μέχρι και ηλικιωμένες.

Χθες, Παρασκευή, η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ουκρανίας Λουντμίλα Ντενίσοβα κατήγγειλε μέσω ανάρτησής της στο Facebook, ότι Ρώσοι στρατιώτες βίασαν ανήλικα παιδιά στην Μπούτσα.

Φρικαλεότητες δίχως τέλος στη Μπούτσα

Μάλιστα, σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία πως 14χρονη από το προάστιο του Κιέβου έμεινε έγκυος αφού βιάστηκε από πέντε κατακτητές, ενώ 11χρονο αγόρι επίσης βιάστηκε από στρατιωτικούς που ανάγκασαν τη μητέρα του να βλέπει δένοντάς τη σε καρέκλα.

Η κυρία Ντενισόβα κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να διενεργήσει έρευνα για τα γεγονότα αυτά, που χαρακτήρισε εγκλήματα πολέμου.

 

 

16χρονη έμεινε έγκυος – Βίασαν 78χρονη

Ακόμη, για βιασμούς μίλησε και ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Κριβί Ρι. Όπως είπε στα θύματα συγκαταλέγονται 16χρονη, που έμεινε έγκυος, και 78χρονη, σύμφωνα με τον αξιωματικό. Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

”Η Ιρπίν είναι μία κόλαση”

Ακόμη, η Αναστασία Ταράν, μια 30χρονη από το Ενερχοντάρ, πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της περιφέρειας Ζαπορίζια, στην Ουκρανία που εργαζόταν ως σερβιτόρα στο Ιρπίν πριν από τη ρωσική εισβολή, ισχυρίστηκε ότι οι συνθήκες στην κατεχόμενη πόλη είναι μία “κόλαση” και πως οι εισβολείς μεταχειρίζονται φρικτά τους ντόπιους, ”βίαζαν και πυροβολούσαν’‘.

anastasia taran

“Η Ίρπιν είναι κόλαση. Υπάρχουν πολλοί Ρώσοι στρατιώτες εκεί έξω που απλώς πυροβολούν ανθρώπους που μπαίνουν στα σπίτια τους και, στην καλύτερη περίπτωση, απλώς τους διώχνουν. Βιάζουν γυναίκες.”, είπε η Αναστασία στο ουκρανικό πρακτορείο Euromaidan Press.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς