Τελευταία Νέα

Ουκρανία – Κόλλησαν στη λάσπη οι ρώσικες δυνάμεις, χιλιάδες οι νεκροί στρατιώτες- Τοποθετούν νάρκες στα περίχωρα του Κιέβου

Στην Μαριούπολη εστιάζονται οι προσπάθειες των Ουκρανών για την εκκένωση αμάχων – “Κόλλησαν” οι ρωσικές δυνάμεις που δεν σημειώνουν πρόοδο.

Κόλλησαν στη λάσπη οι ρώσικες δυνάμεις εισβολής στην Ουκρανία και μετά από σχεδόν ένα μήνα πολέμου, δεν φαίνεται να σημειώνουν μεγάλη πρόοδο στο πεδίο της μάχης. Την ίδια ώρα, φωτογραφίες αλλά και στοιχεία από τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, στοχεία που ανακοινώθηκαν από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν “κολλήσει” και πλεόν οργανώνουν την άμυνά τους.

Μάλιστα η εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι οι ρώσικες δυνάμεις τοποθετούν νάρκες στα περίχωρα του Κιέβου για να αντιμετωπίσουν ενδεχομένως, μια αντεπίθεση των Ουκρανών.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο που δείχνει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία, είναι τα στοιχεία για τις απώλειες. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της ρωσικής εφημερίδας “Πράβντα”, αλλά μετά κατέβηκαν μυστηριωδώς, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει σχεδόν 10.000 στρατιώτες σε αυτές τις τέσσερις εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ σε 16.153 υπολογίζονται οι τραυματίες.

Η μαρτυρική Μαριούπολη

Η μαρτυρική πόλη της Μαριούπολης βρίσκεται στο επίκεντρο της αγωνίας καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συμπληρώνει έναν μήνα.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προσπάθειές της για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις στη χώρα επικεντρώνονται στην Μαριούπολη. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιμένει πως πρέπει να γίνει συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και πως η όποια συμφωνία θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα.

“Επικεντρωνόμαστε στις απομακρύνσεις από την Μαριούπολη”, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Ουκρανία: Κόλλησαν στη λάσπη οι ρώσικες δυνάμεις, χιλιάδες οι νεκροί στρατιώτες- Τοποθετούν νάρκες στα περίχωρα του Κιέβου
Κάτοικοι της Μαριούπολης

Δεν έχουν ωστόσο ανακοινωθεί νέες συμφωνίες με τη Ρωσία για το άνοιγμα νέων ανθρωπιστικών διαδρόμων, που θα επέτρεπαν την ασφαλή διαφυγή εγκλωβισμένων κατοίκων.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι γίνονται προσπάθειες εκκένωσης από διάφορα μέρη, αλλά όχι από την Μαριούπολη.

Η Μαριούπολη παραμένει και το επίκεντρο των μαχών. Η εικόνα που μεταδίδεται από μαρτυρίες κατοίκων και των τοπικών αρχών, είναι εικόνα απόλυτης φρίκης.

Μαριούπολη τάφος
Κάτοικοι της Μαριούπολη σκάβουν σε δημόσιο χώρο για να θάψουν τους νεκρούς τους.

Το επίκεντρο είναι η Μαριούπολη, ένα στρατηγικά σημαντικό νότιο λιμάνι. Εκεί, η φρίκη και η σύγχυση καταδιώκουν την κατεστραμμένη, πολιορκημένη από τη Ρωσία πόλη, όπου κάποιοι θάβουν τους νεκρούς τους σε αυτοσχέδιους τάφους που ανοίγουν δίπλα στο δρόμο.

Βομβαρδισμούς κρίσιμων υποδομών φοβούνται οι Ουκρανοί

Ο στρατός της Ουκρανίας προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος οι Ρώσοι να εξαπολύσουν επιθέσεις αδιακρίτως κατά κρίσιμων υποδομών.

Για κίνδυνο χρήσης χημικών μιλά ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε μία από τις αυστηρότερες προειδοποιήσεις του μέχρι τώρα ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων.

“Κόλλησαν” τα ρωσικά στρατεύματα

Τα ρωσικά στρατεύματα απέτυχαν να καταλάβουν κάποια σημαντική πόλη της Ουκρανίας. Περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες μετά την εισβολή τους, καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε μαζική καταστροφή κατοικημένων περιοχών με αεροπορικές επιδρομές, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και χρήση πυροβολικού, σύμφωνα τόσο με τα στοιχεία του ουκρανικού στρατού όσο και του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Το ρωσικό πυροβολικό συνεχίζει να σφυροκοπά τις ανατολικές πόλεις Χάρκοβο, Σούμι και Τσερνίχιβ.

Στην πρωτεύουσα Κίεβο, οβίδες έπληξαν εμπορικό κέντρο το βράδυ της Κυριακής, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ άτομα.

ΚΙΕΒΟ
Εικόνα καταστροφής στο Κίεβο μετά τον βομβαρδισμό του εμπορικού κέντρου την Κυριακή όπου 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς