Τελευταία Νέα

Όταν ήταν παιδί “ο ξάδελφός μου ο Αρχιεπίσκοπος”

Δημοσιεύουμε αυτούσια την ανάρτηση της ξαδέλφη του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου Χρυσής Αντωνόπουλου , καθώς πολλοί θα θέλαμε να μάθουμε πολλά , γι αυτόν….

Ένας μόνο δρόμος οδηγεί στο Θεό…. ο ανήφορος!»
Ευλογημένη η Κρήτη!
Άξιος και πανάξιος!

Αγαπημένος φίλος δικός μας και του ΕΥΓΕΝΙΟΥ  με είχε συμβουλευσει να μην δημοσιεύσω το κείμενο αυτό πριν την εκλογή του για να μην του προξενήσω ζημιά.. τον σεβάστηκα αλλά τώρα πλέον θεωρώ καθήκον μου να πω αυτά τα πολύ λίγα για τον αγαπημένο  όλων μας ΕΥΓΕΝΙΟ.
ο χρόνος και το έργο του θα δείξουν την πολύ σωστή επιλογή των ιεραρχών και του Πατριάρχη.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗς ΡΕΘΥΜΝΗς ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ η ο μικρότερός μου ξάδελφος Ευάγγελος.
Δεν συνηθίζω να γράφω για σοβαρά προσωπικά θέματα ,οικογενειακής φύσης , ιδιαίτερα αν αφορούν άλλα άτομα της οικογένειάς μου τα οποία πιθανόν να μην ήθελαν να αναφερθώ σε αυτά.
Σήμερα όμως θα κάνω μια εξαίρεση στην περίπτωση του σεβαστού αγαπημένου πρώτου εξαδέλφου μου κ. Ευγενίου Αντωνόπουλου ο οποίος μοιάζει πάρα πολύ με τον δικό μου πατέρα Μανώλη  και αδελφό του δικού του πατέρα Χρήστου.
Γεννήθηκε ένα χρόνο μετά τον δικό μου πρωτότοκο γιό από τον Χρήστο που ήλθε παιδάκι 9 χρονών από την Σμύρνη με τον πατέρα μου και  τους γονείς του και την Γεωργία από τις Μελέσσες , μια γλυκύτατη ενάρετη κυρία με πολλή μεγάλη καλωσύνη και προσφορά.
Από πολύ μικρό παιδάκι είχε έφεση στα ΘΕΙΑ  και δίπλα στην αγαπημένη μας γιαγια Αγγελικώ μιλούσαν τρυφερά κρατώντας της συντροφιά καθώς όλοι εμεις τα λοιπά εγγόνια ειχαμε ήδη μεγαλώσει και κάνει τις δικές μας οικογένειες. ,  όταν δεν πήγαινε δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας των Σταυροφόρων για να κάνει ο,τι του έλεγαν οι ιερείς και οι της εκκλησίας.
Ως μοναχοπαίδι λογικό ήταν οι γονείς του να έτρεφαν άλλες φιλοδοξίες για αυτόν. Ποτέ όμως δεν τους άκουσα  να τον επηρεάζουν η να ενοχλούνται από την μεγάλη του προσήλωση στην εκκλησία .
Αριστος μαθητής στο γυμνάσιο και λύκειο Ηρακλείου –και  δικός μου οσον αφορούσε την Αγγλική γλώσσα,  είχα διαπιστώσει από πολύ νωρίς την μεγάλη του δίψα για μάθηση αλλά και την σοβαρή του πρόθεση να αφιερώσει την ζωή του στον ΘΕΟ .. υπηρετώντας όλα όσα πίστευε και λάτρευε.

Στην πρώτη του χειροτονία ως ιερομόναχος του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ έκλαιγα γοερά καθώς είχε χάσει την μητέρα του από καρκίνο και ο θλιμμένος πατέρας του μόνος εκεί έβλεπε το μοναχοπαίδι του να αφιερώνεται σε άλλον ΠΑΤΕΡΑ..  αλλά και πάλι όλοι διπλα του , η αγαπημένη του πρωτο θεία από  την μαμά του η οποία και εζησε και ζει για να τον δει να ανεβαίνει ακόμα ένα σκαλοπάτι , αυτό που ίσως του χαρίσει ο ΘΕΌς η όπως λέει ο ίδιος ..Ο,ΤΙ ΘΕΛΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ… ο μεγάλος μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.
Στην χειροτονία του στην ΝΕΑΠΟΛΗ… ως αρχιμανδρίτης ..πάλι έκλαιγα σιωπηλά καθώς σκυμμένος κάτω από την ασπρη μεγάλη πετσέτα ο πνευματικός του ΠΑΤΕΡΑΣ , ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ διάβαζε τα σχετικά .. και ο μικρός μου ξάδελφος συγκινημένος και σοβαρός δεχόταν το ΘΕIΟ ΔΩΡΟ της χειροτονίας του ..και πάλι όλοι εμείς δίπλα του με τον πατέρα του πάντοτε κοντά …
Το ίδιο και σε ακόμα σε  πιο συγκινητικό κλίμα και η χειροτονία του εις ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ και η δυνατή φωνή όλων ΑΞΙΟΣ..ΑΞΙΟΣ,.ΑΞΙΟΣ συγκλονιστική ανάμνηση.
Στο Ρεθυμνο εχει προσφέρει τεράστιο έργο. Όλοι το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν και μόνο καλά λόγια έχουν να πούν τόσο για το έργο όσο και για τον καλό του χαρακτήρα.
Ξερω ίσως θυμώσει για αυτά μου τα γραφόμενα αλλά ως τόσο στενή του συγγενής και χωρίς τους γονείς του δίπλα του αισθάνομαι την υποχρέωση και λογω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας μεταξύ μας ..να τον βλέπω ως γιό μου και όχι ως πρώτο μου εξάδελφο..θεώρησα υποχρέωσή μου να αφιερώσω αυτά τα ολίγα λόγια στη μνημη των γονιών του κυρίως που δεν είναι πια δίπλα του σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής του. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .
Ο,τι αποφασίσει ο ΚΥΡΙΟΣ .. μου είχε πει.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΊΓΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ .
Φωτογραφία  από την πρωτη του γιορτή με την όμορφη μητέρα του και την δική μου , η πρωτη με το μοναχοπαιδι της Ευάγγελο –ΕΥΓΕΝΕΙΟ σημέρα και η δεύτερη αγαπημένη συνυφάδα μητέρα μου με το πρώτο της εγγόνι  .
ΣΗΜΕΡΑ καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί η εκλογή του στην ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΔΡΑ ΚΡΗΤΗΣ και τα τηλέφωνα δεν σταματούν να στέλνουν συγχαρητήρια στον μικρότερό μου πρώτο εξάδελφο αισθάνομαι την ανάγκη να δημοσιεύσω το μικρό αυτό αφιέρωμα στην μνήμη των γονιών του .
Στον Χρήστο και την Γεωργία Αντωνοπούλου οι οποίοι θα νοιώθουν περήφανοι για το μοναχοπαίδι τους και θα του στέλνουν τις ευλογίες τους από εκει ψηλά , μαζί  με όλους εμάς όταν στην χειροτονία του θα βροντοφωνάξουμε

ΑΞΙΟΣ. ΑΞΙΟΣ. ΑΞΙΟΣ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς