Ορατό το πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ, η ρύπανση και οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο Ρεθύμνου

Νέα παράταση από το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου, στο έργο της επέκτασης του δικτύου λυμάτων στην ανατολική τουριστική περιοχή του βορείου μετώπου, ζήτησε η τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑ, εγείροντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Πρόκειται για “αμαρτωλό” έργο που παραμένει στάσιμο εδώ και χρόνια, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί ο δήμος ακόμα και για καταβολή προστίμου 150 χιλιάδων ευρώ. Το θέμα είναι ότι εν έτει 2017 η αναποτελεσματική διαχείριση των λυμάτων και τα περιστατικά ρύπανσης παραμένουν ως επονείδιστη πραγματικότητα μιας έντονα τουριστικά ανεπτυγμένης περιοχής του νησιού μας.

Από το σχέδιο Καποδίστριας στο πρόγραμμα Καλλικράτης κι όμως ακόμα απειλείται με πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ ο δήμος Ρεθύμνου εξαιτίας προστίμου κατά του τέως δήμου Αρκαδίου, λόγω τοποθέτησης αντλιοστασίων επί του αιγιαλού σε περιοχή NATURA και ωοτοκίας της χελώνας Καρέτα.

Η μεταφορά λυμάτων από τα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ εκκρεμεί ακόμη με το έργο να παραμένει στάσιμο εδώ και τρία χρόνια, ενώ παράλληλα δεν έχει ολοκληρωθεί και η απαιτούμενη επέκταση του βιολογικού καθαρισμού.

Οι μελέτες προσπαθούν να μικρύνουν τον όγκο των αντλιοστασίων, όπως και να τα υπογειοποιήσουν. Εάν οι ιδιοκτήτες δε συμφωνήσουν, θα γίνουν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Το έργο έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί και να μπει τέλος στα περιστατικά ρύπανσης στην τουριστική ζώνη της βόρειας ακτής του Ρεθύμνου.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε κεντρικούς οδούς

Σε ποιες οδούς θα πραγματοποιηθούν τα έργα Ξεκινούν τα έργα ασφαλτόστρωσης σε κεντρικούς οδούς της …

Ρέθυμνο – Διακοπή νερού στα Μισίρια

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡ: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : ΟΔΟΣ ΙΟΝΙΑΣ – ΜΙΣΙΡΙΑ, 21/09/2020 και ώρα 12:15, ΑΙΤΙΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize