Τελευταία Νέα

Οι υαλοκαθαριστήρες είναι απαραίτητοι βοηθοί για τον οδηγό σε κάθε καιρό!

Είτε πρόκειται για βροχή, χιόνι ή χαλάζι, είτε απλά για θυελλώδη καιρό

Υαλοκαθαριστήρες και υγρό αυτοκινήτου – Πώς να επιλέξετε και να αντικαταστήσετε σωστούς υαλοκαθαριστήρες και υγρό

Εξάλλου, η ανεπαρκής ορατότητα των οδικών συνθηκών από τον οδηγό μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες ενέργειές του στο δρόμο. Αργά ή γρήγορα, κάθε οδηγός αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φθοράς της επιφάνειας εργασίας ή των ίδιων των συσκευών, με αποτέλεσμα να παύουν να επιτελούν τη λειτουργία τους: τον έγκαιρο καθαρισμό του γυαλιού. Οι ηλεκτρικοί υαλοκαθαριστήρες, που αποτελούνται από ένα μεταλλικό πλαίσιο και μια λαστιχένια ταινία-βουρτσάκι – που ονομάζεται πλαίσιο.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαφέρουν από τους προγόνους τους από μια ειδική κυρτότητα του παρμπρίζ. Για να εξασφαλιστεί καλύτερη πίεση σε ολόκληρη την επιφάνεια της βούρτσας στο πλαίσιο του γυαλιού οι υαλοκαθαριστήρες είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα από κουνιστήρια που συνδέονται με μεντεσέδες. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο καλύτερη είναι η εφαρμογή του ελαστικού, αλλά αυτό μειώνει την αντοχή της συσκευής. Δυστυχώς, τέτοιοι υαλοκαθαριστήρες δεν θα διαρκέσουν πολύ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα γρατζουνιών, τριξίματος και άλλων προβλημάτων. Τα πιο επιτυχημένα μοντέλα για τη βελτίωση της προσαρμογής λόγωκαθορισμένης αεροδυναμικής είναι εξοπλισμένα με σπόιλερ. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται ελαστικές ταινίες πολλαπλών προφίλ ανθεκτικές στη φθορά και χρησιμοποιείται παχύ μέταλλο για το πλαίσιο σε συνδυασμό με πριτσίνια ή ορισμένα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των μεντεσέδων, αντικαθίστανται με πλαστικά, γεγονός που μειώνει τη χαλαρότητα της δομής και βελτιώνει την πρόσφυση στο γυαλί.

Οι υαλοκαθαριστήρες χωρίς πλαίσιο δεν διαθέτουν μεντεσέδες και κουνιστράκια, αντίθετα υπάρχει μια χαλύβδινη πλάκα που επαναλαμβάνει τις καμπύλες του παρμπρίζ και ένα σύστημα ελαστικών στοιχείων στο εσωτερικό της συσκευής. Χάρη σε αυτό το σύστημα, η λεπίδα του υαλοκαθαριστήρα εφαρμόζει ομοιόμορφα σε όλο το μήκος της. Επιπλέον, ο ελαφρύς σχεδιασμός βελτιώνει τις αεροδυναμικές ιδιότητες των υαλοκαθαριστήρων και αυξάνει την ορατότητα. Όσον αφορά τη χειμερινή χρήση των λεπίδων υαλοκαθαριστήρων χωρίς πλαίσιο, η χαμηλή τάση για παγοποίηση σε συνδυασμό με τη χρήση ανθεκτικού στον παγετό καουτσούκ με διαφορετικές επιστρώσεις, καθιστούν αυτόν τον τύπο υαλοκαθαριστήρων πραγματικά all-season. Διάρκεια ζωής – 10-12 μήνες έναντι 3-4 για τους συνηθισμένους καθαριστές.

Γιατί οι επιστάτες δεν καθαρίζουν το παρμπρίζ, μπορείτε απροσδιόριστα να μάθετε μελετώντας τις κύριες αιτίες της βλάβης: Απώλεια της ελαστικότητας των λεπίδων των υαλοκαθαριστήρων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παράγοντας τον πόρο τους, τα στοιχεία καθαρισμού αρχίζουν να τραχύνονται, με αποτέλεσμα την απώλεια απόδοσης. Οι βούρτσες πρέπει να αντικαθίστανται δύο φορές το χρόνο, χρησιμοποιώντας κατάλληλες τροποποιήσεις κατά τη θερμή περίοδο και το χειμώνα. Αποδυνάμωση του λουριού του επιστάτη. Αυτό συμβαίνει συχνά εάν στερεώνετε τους υαλοκαθαριστήρες σε όρθια θέση. Για το λόγο αυτό, τα ελατήρια των καθαριστών τεντώνονται, γεγονός που παραβιάζει την πυκνότητα πίεσης του στοιχείου στο τζάμι. κάλυψη του επιστάτη με κρούστα πάγου. Αυτό το πρόβλημα ισχύει για τις συσκευές πλαισίου, ο σχεδιασμός των οποίων σας επιτρέπει να φράξετε τη βάση με πάγο, εξαιτίας του οποίου το στοιχείο καθαρισμού παγώνει και δεν εκτελεί τις λειτουργίες του. Συμβαίνει να μην λειτουργούν καλά οι καινούργιοι υαλοκαθαριστήρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο υαλοκαθαριστήρας δεν έχει επιλεγεί με βάση το μέγεθος. οι υαλοκαθαριστήρες του παρμπρίζ στο αυτοκίνητο παίζουν σημαντικό ρόλο – παρέχουν στον οδηγό καλύτερη εικόνα της κατάστασης στο δρόμο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την κατάστασή τους και απροσδιόριστα να προβείτε σε έγκαιρη αντικατάσταση. Η συχνότητα αλλαγής των βουρτσών είναι περίπου κάθε 6-12 μήνες. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να λαμβάνονται υπόψη τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής όπου λειτουργεί το όχημα.

Σε περίπτωση συχνών βροχοπτώσεων, η αντικατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται αναλόγως. Πώς να διατηρείτε πάντα τα τζάμια του αυτοκινήτου εντελώς καθαρά; Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό υγρό για την απομάκρυνση της βρωμιάς. Κατά κανόνα, χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του παρμπρίζ, μερικές φορές – ακόμη και του πίσω μέρους, και στα σύγχρονα αυτοκίνητα χρησιμοποιείται επίσης για το πλύσιμο των προβολέων. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ενδιαφέρονται συνήθως για τα συστατικά των υγρών πλυσίματος παρμπρίζ σε δύο περιπτώσεις. Πρώτον, όταν θέλουν να γνωρίζουν το βαθμό επικινδυνότητας των διαφόρων προϊόντων για να επιλέξουν το λιγότερο επιβλαβές. Δεύτερον, όταν θέλετε να εξοικονομήσετε και να κάνετε μόνοι σας ένα πλύσιμο.

Όλοι οι οδηγοί γνωρίζουν ότι η οδήγηση χωρίς νερό στο δοχείο του πλυντηρίου δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Δυστυχώς, πολλοί οδηγοί δεν συνειδητοποιούν ότι το να ρίχνουν συνηθισμένο νερό της βρύσης σε αυτό δεν είναι επίσης η καλύτερη ιδέα που μπορεί να έρθει στο μυαλό του οδηγού. Είναι προτιμότερο να μην κάνετε ποτέ κάτι τέτοιο με το αυτοκίνητό σας. Κι όλα αυτά επειδή το συνηθισμένο νερό της βρύσης μπορεί να μην είναι βοηθός, αλλά ένα απόλυτο παράσιτο. Πρώτα απ’ όλα, τα προβλήματα πηγάζουν από το επίπεδο σκληρότητας του νερού. Η ηλεκτρική αντλία που είναι εγκατεστημένη στη δεξαμενή θα είναι η πρώτη που θα υποφέρει από ένα τέτοιο υγρό στο σύστημα. Αυτό το ανταλλακτικό απλώς δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με νερό και δημιουργήθηκε αρχικά για να λειτουργεί μόνο με ειδικά υγρά για το πλύσιμο γυαλιών.

Το γεγονός είναι ότι τέτοια υγρά δημιουργούνται όχι μόνο ως καθαριστικό, αλλά και ως λιπαντικό για τα στοιχεία του συστήματος πλύσης παρμπρίζ. Είναι φυσικό ότι το συνηθισμένο νερό δεν έχει τέτοιες πρόσθετες ιδιότητες. Σε αντίθεση με το υγρό που προορίζεται για το καθαριστικό, το νερό περιέχει σωματίδια απροσδιόριστα ιχνοστοιχεία και ακόμη και βακτήρια που μπορούν να σχηματίσουν πλάκα στο εσωτερικό του. Αυτό ισχύει και για τους σωλήνες και τους εγχυτήρες του συστήματος καθαρισμού. Επιπλέον, το νερό, όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να καθαρίσει το παρμπρίζ από έντομα, σκόνη και βρωμιά. Όταν χρησιμοποιείτε νερό, η βρωμιά στο γυαλί απλώς θα τεντώσει τον επιστάτη, σχηματίζοντας ένα τρομερό διαζύγιο. Εξαιτίας αυτού, δεν θα μπορείτε να δείτε το δρόμο μπροστά σας.

Πηγή πληροφοριών:

https://www.antallaktikaexartimata.gr/exartimaton-aftokiniton/maktro-katharistira.html

https://www.carandmotor.gr/idioktisia/giati-den-prepei-na-bazeis-nero-sta-pitsilistiria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς