Τελευταία Νέα

Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν στους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς γένια να πηγαίνουν στη δουλειά

Το υπουργείο δημοσίων ηθών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν επιθεώρησε σήμερα τις εισόδους όλων των κυβερνητικών γραφείων, ελέγχοντας εάν οι υπάλληλοι είχαν αφήσει γενειάδα και τηρούσαν τους κανόνες ενδυμασίας, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Τρεις πηγές δήλωσαν ότι εκπρόσωποι από το υπουργείο Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς έδιναν οδηγίες σε όλους τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να μην ξυρίζονται και να φορούν την τοπική ενδυμασία, που αποτελείται από μια μακριά, χαλαρή πουκαμίσα και παντελόνι καθώς και κάλυμμα στο κεφάλι.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι στους εργαζόμενους δόθηκε τελεσίγραφο ότι θα τους απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο εργασίας αν έρχονται ξυρισμένοι και χωρίς το απαραίτητο ντύσιμο. Αν δεν συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς, οι Ταλιμπάν ξεκαθαρίζουν ότι, θα απολύονται.

Υπενθυμίζεται, ότι οι όροι ύπαρξης για τις γυναίκες είναι κατά πολύ δυσμενέστεροι, δεδομένου ότι απαγορεύεται να πηγαίνουν σχολείο, να δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες, να κυκλοφορούν με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ακόμη και να ταξιδεύουν χωρίς τη συνοδεία άντρα. Οι ποινές για την παράβαση των νόμων είναι αδίστακτες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς