Οι Ρεθυμνιώτες Φίλιππος Νικητάκης και Χρήστος Σπυνθουράκης απόφοιτοι με την υψηλότερη βαθμολογία στην Ιατρική Σχολή του Π.Κ.

Δυο νέοι Ρεθεμνιώτες δυο φίλοι, δυο συμμαθητές και συμφοιτητές συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία και βραβεύτηκαν ως απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο λόγος για τον Φίλιππο Νικητάκη και τον Χρήστο Σπυνθουράκη που στην απονομή των πτυχίων σε 120 συνολικά φοιτητές την περασμένη Παρασκευή, έλαβαν το βραβείο αριστείας από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Συγχρόνως, έλαβαν και το βραβείο από τη δωρεά της Ελισάβετ Καραμίντζου, βραβείο που έλαβε και ο Κυριάκος Λεφάκης από τα Χανιά, ως ο τρίτος με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Το βραβείο Ελισάβετ Καραμίντζου θεσπίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης και απονέμεται για πρώτη φορά φέτος στους τρεις πρώτους σε βαθμολογία πτυχιούχους κάθε τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι η Ελισάβετ Καραμίντζιου το γένος Παπουτσιδάκη είχε καταγωγή από τα Ακούμια Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και στη διαθήκη της άφησε κληροδότημα στο Πανεπιστήμιο, το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Κατά την ορκωμοσία, ο Χρήστος Σπυνθουράκης απήγγειλε τον όρκο στα αρχαία ελληνικά και ο Φίλιππος Νικητάκης στη δημοτική.

Ωστόσο, αξίζει ν αναφερθεί ότι ο Χρήστος και ο Φίλιππος, δεν γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο αλλά ήταν φίλοι και συμμαθητές από το τότε που φοιτούσαν στο 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου. Μοιράστηκαν τα ίδια όνειρα, είχαν τους ίδιους στόχους και κατάφεραν και μπήκαν μαζί στην Ιατρική Σχολή το 2016 από την οποία αποφοίτησαν με ισοβαθμία.

Οι δύο νέοι επιστήμονες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από την οικογένειά τους έκαναν περήφανους και όλους τους Ρεθεμνιώτες!

Ευχόμαστε και στους δύο, καλή σταδιοδρομία και πολλές ακόμα επιτυχίες να λαμπρύνουν την επαγγελματική τους διαδρομή…

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.