Οι οικοδόμοι στο Ρέθυμνο με το συνδικάτο τους συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων της Cosco

Το Συνδικάτο Οικοδόμων  Ν.Ρεθύμνου  εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στο σωματείο της COSCO (ΕΝΕΔΕΠ) για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κόντρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα με νύχτα, με χαμηλούς μισθούς, με ελάχιστα δικαιώματα, με ανεπαρκή μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι όταν οι εργάτες παλεύουν αποφασισμένα και οργανωμένα σπάνε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, την προσπάθειά της να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους.

Η Πανοικοδομική απεργία στα μέσα Μαρτίου φανέρωσε τις δυνατότητες που υπάρχουν, έσπασε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, που εξοπλισμένη με το νομοθετικό οπλοστάσιο που της εξασφαλίζουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε «κολαστήρια» για τους εργάτες. Η υπογραφή δύο εργοταξιακών συμβάσεων στα δύο μεγαλύτερα εργοτάξια της Αττικής είναι η ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του αγώνα.

Αποφασισμένοι να μη σκύψουμε το κεφάλι στη φτώχεια, στα τσακισμένα δικαιώματα και την εκμετάλλευση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας αιτήματα και στόχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς