Τελευταία Νέα

Οι κινήσεις του Υπουργού Υγείας στην υπόθεση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσει.

Τα επιστημονικά δεδομένα που υπαγόρευσαν την απορριπτική απόφαση στο αίτημα να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ στη Βοστώνη για να υποβληθεί σε πρωτοποριακή θεραπεία, δεν υπερνικούν τον ανθρώπινο παράγοντα που ζητά να δοθεί στο δεκαοκτώ μηνών αγοράκι η ευκαιρία.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τους γονείς του αγοριού υποσχόμενος ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις σε ανθρώπινο επίπεδο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Κικίλιας έχει κάνει τις αναγκαίες επικοινωνίες εντός κι εκτός Ελλάδας, ώστε τις επόμενες ημέρες να αναμένονται θετικές εξελίξεις για την υπόθεση του παιδιού.

Οι γονείς του παιδιού είχαν υποβάλει αίτημα στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο προκειμένου να μεταφερθεί ο Παναγιώτης Ραφαήλ στη Βοστώνη και να υποβληθεί σε νέα θεραπεία για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία, από την οποία πάσχει και η οποία θεραπεία εγκρίθηκε μόλις τον περασμένο Μάιο, στις ΗΠΑ.

Τα σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης βασίστηκε σε καθαρά επιστημονικά δεδομένα, καθώς οι κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Παιδονευρολογικής Εταιρείας, γνωμάτευσαν πως από τη στιγμή που το παιδί βρίσκεται ήδη υπό φαρμακευτική αγωγή που του έχει επιφέρει εμφανή βελτίωση, ο συνδυασμός με δεύτερη διαφορετική θεραπεία, δεν θα έχει όφελος στην υγεία του.

Οι κουμπαράδες στην Κρήτη

Πάνω από 27 κουμπαράδες έχουν «στηθεί» για την ενίσχυση του 18μηνών Παναγιώτη – Ραφαήλ στην Κρήτη από επιχειρηματίες και φορείς του νησιού.

Χαρακτηριστικό είναι πως στα Χανιά έχουν τοποθετηθεί 20 κουμπαράδες σε διαφορετικά σημεία του νομού, 5 στο Ηράκλειο και από ένα σε Ρέθυμνο και Λασίθι.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθημερινά ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των κουμπαράδων με πολλούς ιδιώτες να θέλουν να βοηθήσουν την οικογένεια που περνάει τον δικό της Γολγοθά.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έχει τοποθετηθεί κουμπαράς στη Λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Δείτε επίσης!

HIV – Θεσπίζεται ανώνυμη ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων

Την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης το αμέσως επόμενο διάστημα, για τη θέσπιση ανώνυμης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης …

Παραιτήθηκε ο 80χρονος νέος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας

Με παρέμβαση Μαξίμου η παραίτηση του Κωνσταντινου Πατέρα από το νοσοκομείο Καρδίτσας Την παραίτησή του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize