Οι κίνδυνοι του να μην οδηγείς μηχανή

“Μην φοβάσαι ποτέ τις μηχανές, αλλά πάντα να τις σέβεσαι,” συνήθιζε να μου λέει ο πατέρας μου όταν με μάθαινε να οδηγώ την μηχανή του…

…Μου έμαθε λοιπόν να μην μπερδεύω ποτέ τον φόβο με τον σεβασμό, καθώς όπως έλεγε το να φοβάσαι την μηχανή μπορεί να σε κάνει να χτυπήσεις, αλλά το να την σέβεσαι μπορεί να σε κάνει να νιώθεις πιο ζωντανός από ότι θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς.

Κίνδυνοι 

Πολλοί άνθρωποι που προτιμούν τους τέσσερις τροχούς πιστεύουν ότι η οδήγηση μηχανών είναι μία επικίνδυνη, απερίσκεπτη δραστηριότητα. Πολλοί άνθρωποι βέβαια πιστεύουν το ίδιο και για τα αεροπλάνα. Γιατί; Επειδή ένα αναλογικά σοβαρό ατύχημα μπορεί να επιφέρει σοβαρές υλικές ζημιές σε ένα αυτοκίνητο, αλλά να κοστίσει την ζωή αυτών που οδηγούν μηχανή ή ταξιδεύουν με αεροπλάνο.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τις στατιστικές κάθε ημέρα υπάρχουν περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα με μηχανές παρά με αυτοκίνητα.

Μπορούν όμως αυτοί οι αριθμοί να σας αποτρέψουν από το να οδηγείτε την αγαπημένη σας μηχανή; Ο Sonny Bono πέθανε όταν καθώς έκανε σκι έπεσε πάνω σε ένα δέντρο. Πρέπει να καταργηθεί το σκι ή να κόψουμε όλα τα δέντρα; Μάλλον τίποτα από τα δύο.

Οι θάνατοι που συνδέονται με οδήγηση μηχανών δεν δείχνουν απειρία. Περισσότεροι από το ένα τρίτο των θανάτων παγκοσμίως οφείλονται σε κατανάλωση αλκοόλ. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η οδήγηση μηχανής απαιτεί την πλήρη αφοσίωση και προσήλωσή μας. Δεν μπορούμε να βάλουμε την μηχανή μας σε αυτόματο πιλότο και να χαλαρώσουμε, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ακόμα και ένα ποτό μπορεί να επηρεάσει τις οδηγικές μας ικανότητες.

Ένα άλλο μεγάλο ποσοστό θανάτων οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί οδηγούν μηχανή χωρίς κράνος. Εάν δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό μηχανής σίγουρα δεν θα κερδίσετε τον σεβασμό των άλλων οδηγών και είναι πολύ πιθανό να γίνετε και εσείς μέρος αυτών των στατιστικών στοιχείων.

Φίλοι

Οι περισσότεροι φίλοι μου οδηγούν μηχανή και πάντα είχα την εντύπωση ότι όσοι οδηγούν μηχανή είναι στην πλειοψηφία τους πολύ ευχάριστοι τύποι. Όπως λέει και το αυτοκόλλητο ‘δεν θα δείτε ποτέ μία Harley παρκαρισμένη μπροστά στο γραφείο ενός ψυχιάτρου’ και να θυμάστε πάντα ότι θα γνωρίσετε τους καλύτερους ανθρώπους πάνω σε μία Honda (διαφήμιση της Honda την δεκαετία του 1960.)

Το να φοβάστε την μηχανή σας αντί να την σέβεστε μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες. Και όταν οδηγείτε χωρίς κράνος μηχανής ή υπό την επήρεια αλκοόλ δεν δείχνετε τον σεβασμό που πρέπει προς την μηχανή σας ή τον εαυτό σας. Εάν οδηγείτε συνετά, η μηχανή θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο ζωντανοί από οποιοδήποτε άλλο τροχοφόρο όχημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς