Τελευταία Νέα

Οι αγελάδες μιλάνε μεταξύ τους για το πώς αισθάνονται

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι αγελάδες λένε η μία στην άλλη πώς νιώθουν με τα μουγκρητά τους.

Και όμως, οι αγελάδες μιλούν!

Βέβαια, όχι σε εμάς (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου), αλλά μεταξύ τους…

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, οι αγελάδες, που έχουν πολύ ιδιαίτερα φωνητικά χαρακτηριστικά, μουγκρίζουν η μία στην άλλη ανάλογα με τα συναισθήματά τους.

Η Alexandra Green, η κύρια συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Οι αγελάδες είναι κοινωνικά ζώα. Και έχω την αίσθηση ότι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Αλλά είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αναλύσουμε τη φωνή τους και να έχουμε τεκμηριωμένες ενδείξεις για αυτό το χαρακτηριστικό: Ότι, δηλαδή, μιλάνε η μία στην άλλη»!

Η μελέτη έδειξε ότι οι αγελάδες χρησιμοποιούν τη φωνή τους, αφενός για να διατηρήσουν επαφή με το κοπάδι, και αφετέρου για να εκφράσουν ενθουσιασμό, χαρά, διέγερση, φόβο και αγωνία.

Μιλώντας για τα ζώα της μελέτης, η Δρ Green τόνισε: «Όλες έχουν πολύ ιδιαίτερες φωνές. Ακόμη και χωρίς να βλέπω το κοπάδι, μπορώ να καταλάβω ποια αγελάδα είναι ποια μόνο και μόνο από το μούγκρισμα».

«Όλα εξαρτώνται από το πώς αισθάνονται την κάθε στιγμή», πρόσθεσε.

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι οι αγελάδες επικοινωνούσαν με τα μικρά τους με το μούγκρισμα. Η νέα μελέτη, ωστόσο, αποδεικνύει πως οι αγελάδες διατηρούν το «δικό» τους μούγκρισμα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους και μιλάνε μεταξύ τους διαρκώς.

Διαπιστώθηκε, εξάλλου, πως τα ζώα της μελέτης μιλούσαν μεταξύ τους στη διάρκεια του σεξ, ενώ περίμεναν το φαγητό τους ή ακόμα και όταν δεν τους άρεσε αυτό και το αρνούνταν!

Δείτε επίσης!

Ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας από την CreteDoc

Digital Media Management από την CreteDoc Με την πολυετή εμπειρία μας και τους τίτλους σπουδών …

Γιατί τα ζευγάρια νιώθουν συναισθηματική αποσύνδεση;

Γιατί αισθανόμαστε συναισθηματικά αποσυνδεδεμένοι σε σχέση με τον/την σύζυγο ή τον/την σύντροφό μας; Η Dr. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize