Τελευταία Νέα

Οδοί Σαλαμίνος – Μελισσηνού παλιά πόλη Ρεθύμνου: Δριμύ κατηγορώ για τον δρόμο της οργής! – Ούτε δακτύλιος, ούτε ανάπλαση!

Κλείνουν εισόδους καταστημάτων και κατοικιών με τις ευλογίες του δήμου. 

Αγαπητή ειδησεογραφική πύλη & αναγνώστες, με αφορμή  πρόσφατο άρθρο, σε τοπική εφημερίδα, περί γαϊδουρίστας καταστηματαρχών που καταλαμβάνουν θέσεις πάρκινγκ με καρέκλες ή γλάστρες, επιτρέψτε μου να απαντήσω από την μεριά των δεύτερων. 

Οι καταστηματάρχες το μόνο που θέλουν είναι να παραμένει η πόρτα του μαγαζιού τους ανοιχτή και προσβάσιμη. Μιλώντας ως ένας εκ αυτών, που προσπαθούν καθημερινά να επιβιώσει η επιχείρηση του (για κέρδος ούτε λόγος) σας ενημερώνω ότι ναι, όταν ένα αυτοκίνητο κλείνει την πόρτα του μαγαζιού, προφανώς, κλείνει και την είσοδο πελατών στην εκάστοτε επιχείρηση.
Γιατί πώς να μπούνε οι έρμοι οι πελάτες όταν τα αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα κολλητά το ένα πίσω από το άλλο, και δεν υπάρχουν ούτε 10 πόντοι ανάμεσα τους, για να περάσει κάποιος? (για μητέρα με καρότσι δεν το συζητάμε καν) σε συνδυασμό με το σχεδόν ανύπαρκτο πεζοδρόμιο.

Και για να διαχωρίσω τη θέση μου, δεν μιλάω γι΄ αυτούς που με γλάστρες ή όποιο άλλο τρόπο, καταλαμβάνουν 2- 3 θέσεις παρκινγκ. Μιλάω καθαρά για είσοδο και πρόσβαση σε επιχειρήσεις και κατοικίες.

Σημειωτέων ότι σε συγκεκριμένο σημείο γνωστών επιχειρηματιών της Μελισσηνού το πεζοδρόμιο φτάνει μέχρι και τα δύο μέτρα, (το μοναδικό σε όλη τη Μελισσηνού)και μάλιστα το ένα απέναντι απ το ‘άλλο, σε όλο τον άλλο δρόμο το πεζοδρόμιο είναι ανύπαρκτο. Και έχει έρθει και ο δήμος στο ήδη ανύπαρκτο πεζοδρόμιο να προσθέσει τις κολώνες φωτισμού αφήνοντας πλέον ένα  πεζοδρόμιο 15 πόντων.

Επίσης πρόσφατα, έξω από γνωστό κατάστημα εστίασης στη Μελισσηνού καταργήθηκε χώρος φορτοεκφόρτωσης με διαπλάτυνση πεζοδρομίου. Η απάντηση του υπεύθυνου  επί του θέματος – για όσους ζουν στον συγκεκριμένο δρόμο – δεν μας έπεισε. Οι πραγματικοί λόγοι είναι άλλοι, πόσο μάλλον όταν από το συγκεκριμένο κατάστημα είχαν τοποθετήσει γλάστρες ζαρντινιέρες καταλαμβάνοντας την θέση φορτοεκφόρτωσης, και είχε  επιβληθεί πρόστιμο στην επιχείρηση λίγες μόλις μέρες πριν την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου…

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις στους υπευθύνους ”εάν υπάρχουν”

  1. Η Σαλαμίνος – Μελισσηνού είναι ή δεν είναι μέσα στα όρια της παλιάς πόλης? Όλοι οι κάθετοι οδοί, δεξιά και αριστερά της Μελισσηνού- όντας παλιά πόλη – είναι στο δακτύλιο, Η Μελισσηνού γιατί δεν έχει δακτύλιο?
  1. Όλοι οι κάθετοι οδοί δεξιά και αριστερά της Μελισσηνού είναι πλακοστρωμένοι, η Μελισσηνού γιατί δεν έχει πλακοστρωθεί?
  1. Από το 2003 υπάρχει απόφαση για διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, γιατί δεν έχει εφαρμοστεί?
  1. Καταστηματάρχες και κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στο Δήμο – ουκ ολίγες φορές – μαζεύοντας υπογραφές για να εφαρμοστεί η ήδη ψηφισμένη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, γιατί έχουν πέσει στο κενό όλες αυτές οι αιτήσεις?
  1. Η Μελισσηνού θα λύσει το πρόβλημα του παρκινγκ στην παλιά πόλη?
  1. Γιατί στην Μελισσηνού δεν ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση όπως σε όλους τους δρόμους εντός πόλης?
  1. Και τέλος ποιους τελικά εξυπηρετεί να παραμείνει η Μελισσηνού ως έχει?

 

Το μόνο που ζητάμε καταστηματάρχες και κάτοικοι είναι να εφαρμοστεί η ψηφισμένη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου σε όλη την Μελισσηνού – Σαλαμίνος.
Προσκαλώ και προκαλώ, τον κύριο Α. Μαλά και όποιον άλλο υπεύθυνο, να “προσπαθήσουν” να περπατήσουν από τα πεζοδρόμια της  Μελισσηνού – Σαλαμίνος (έναν δρόμο που οδηγεί στη φορτέτσα) για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Υ.Γ Η απάντηση του Δήμου στις συνεχόμενες αιτήσεις για την διαπλάτυνση του πεζοδρόμιο ήταν, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για το έργο. Να θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι για να πληρώνουμε παγκάκια τσιμεντένια στην παραλία λες και είναι από χρυσάφι έχουμε χρήματα, για να κάνουμε πλακοστρώσεις και έργα κάτω από τα σπίτια και τα καταστήματα των εκάστοτε δημοτικών αρχόντων έχουμε χρήματα..

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την δημοσίευση, και επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις σας παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες.

Με εκτίμηση,

Ανωμεριανάκη Στέλλα.

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Ξυλοδαρμός μάγειρα από τον ιδιοκτήτη εστιατορίου – Τι λέει το Σωματείο

Ενα απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού καταγγέλθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά …

Ρέθυμνο – Αστυνομικοί καταγγέλουν ότι δέχθηκαν εντολή αποχώρησης από τον Κουρνά παρότι το γλέντι… συνεχιζόταν!

ΠΡΟΣ Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη     Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize