Τελευταία Νέα

Ο ΥΠΕΣ Βρετανίας υπέγραψε την εντολή έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ

Ένα βήμα πιο κοντά στην έκδοσή του στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Τζούλιαν Ασάνζ, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας υπέγραψε την ανάλογη εντολή. Ο Σαγίντ Τζαβίντ ανακοίνωσε πως έχει υπογράψει ήδη την εντολή έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Μιλώντας για σε τηλεοπτική εκπομπή την Πέμπτη το πρωί, ο υπουργός είπε ότι ο Ασάνζ  «πρέπει να βρεθεί πίσω από τα σίδερα».

«Υπάρχει ένα αίτημα έκδοσης από τις ΗΠΑ που θα τεθεί αύριο υπόψιν του δικαστηρίου, αλλά χθες υπέγραψα την εντολή έκδοσης και την επισφράγισα και θα τεθεί υπόψιν του δικαστηρίου αύριο», δήλωσε ο Τζαβίντ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ενώ «τελικά» εναπόκειται στο δικαστήριο να καθορίσει τη μοίρα του Ασάνζ, «υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που εναπόκειται στον υπουργό Εσωτερικών και θέλω να δω τη δικαιοσύνη να εφαρμόζεται πάντα και έχουμε ένα νόμιμο αίτημα έκδοσης, οπότε το υπέγραψα».

Φωτό: Reuters

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Έγκριση χρηματοδοτήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δήμους Αμαρίου, Ανωγείων και Αγ. Βασιλείου για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις θεομηνίες

Στην έγκριση χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους Αμαρίου, Ανωγείων και Αγ. Βασιλείου προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών …

Κυκλώνας Λόρα – Αυξάνονται οι νεκροί – 800.000 χωρίς ρεύμα σε Λουιζιάνα και Τέξας

Κυκλώνας Λόρα/Copyright: AP Images Οι τέσσερις από τους μέχρι στιγμής νεκρούς έχασαν τη ζωή τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize