Τελευταία Νέα

O θάνατος των tablets

Μια κατηγορία τεχνολογικών προϊόντων που βρίσκεται σίγουρα στον δρόμο προς την εξαφάνιση είναι τα tablets. Με την εμφάνιση των αναδιπλούμενων τηλεφώνων, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσουν εκτεταμένη επιφάνεια οθόνης, με ευκολία χρήσης που δεν έχουμε δει ακόμη ως τώρα, σίγουρα τα tablets θα χάσουν τη χρηστική τους αξία.

Το iPad της Apple αποτελεί σχεδόν ξεχωριστή κατηγορία μόνο του και εκτός αυτού, η υπόλοιπη αγορά των tablets (Android) βρίσκεται σε ύφεση. Κάθε χρόνο πλέον εμφανίζονται 1-2 ενδιαφέρουσες συσκευές σε αυτήν την κατηγορία και δύσκολα μπορούν να τραβήξουν και πάλι το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτήν την πορεία, όμως ο βασικός είναι σίγουρα οι οθόνες που βρίσκουμε πλέον στα smartphones.

Τα μεγέθη έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που παράλληλα με τα όλο και μικρότερα bezels (περιθώρια στην άκρη της οθόνης), ο χρήστης έχει στη διάθεσή του πολύ μεγαλύτερες επιφάνειες για να ευχαριστηθεί και να δουλέψει, σε σημείο που δεν του χρειάζεται επιπλέον συσκευή. Η εμφάνιση των αναδιπλούμενων τηλεφώνων που θα φτάνουν τις 7 ίντσες και άνω στην “ξεδιπλωμένη” μορφή τους σίγουρα υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών.

Τα tablets είχαν νόημα όταν το κινητό μας έφτανε τις 4 ίντσες με το ζόρι. Εδώ και αρκετό καιρό όμως έχουμε ακόμα και μεσαίας κατηγορίας smartphones με 6-ιντσες οθόνες, παραμένοντας προσιτά σε τιμές.

Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα θα σημάνουν το οριστικό τέλος των tablets, δεδομένου ότι θα καταφέρουν να διεισδύσουν στην αγορά και ότι θα πέσουν σε τιμές “απτές” για τον μέσο χρήστη.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Δείτε επίσης!

Τηλεπαθητικές ικανότητες χάρη στην τεχνολογία

Ετοιμη πρέπει να είναι η κοινωνία για την επερχόμενη τεχνολογική επανάσταση, σύμφωνα με την οποία …

Τεχνολογία – Γιατί πολλές φορές μας εκνευρίζει στα ταξίδια μας!?

Έξι στους δέκα ταξιδιώτες ανέφεραν ότι η τεχνολογία τους δημιουργεί πρόβλημα σε σχέση με το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize