Τελευταία Νέα

Ο Οδυσέας Ζώρας για την ίδρυση 6ης σχολής

Σε νέα τροχιά μπαίνει η διεκδίκηση του πανεπιστημίου Κρήτης για τμήμα με αντικείμενο τον τουρισμό, μετά την σχετική επιστολή της συγκλήτου προς τον υπουργό παιδείας. Αυτό που σχεδιάζεται τώρα είναι η ίδρυση έκτης σχολής με θέμα τη διοίκηση επιχειρήσεων και τις τουριστικές σπουδές με μονοθεματική λειτουργία αρχικά στον τουρισμό και επέκταση δραστηριότητας στη συνέχεια. Πανεπιστήμιο και δήμος Ρεθύμνου έχουν έρθει σε συνεννόηση και για τη στέγαση της νέας σχολής στα πρώτα της βήματα.

Ως μείζον αναπτυξιακό προαπαιτούμενο για το πανεπιστήμιο και την Κρήτη, έθεσε από το Ρέθυμνο τη λειτουργία σχολής διοίκησης επιχειρήσεων και τουριστικών σπουδών, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας. Αυτό που ξεκαθαρίζεται στην επιστολή της συγκλήτου προς τον υπουργό παιδείας, είναι ότι το εκπαιδευτικό ίδρυμα επιθυμεί την ίδρυση 6ης σχολής με αντικείμενο τη διοίκηση επιχειρήσεων και σπουδών στον τουρισμό.

Αρχικά η σχολή σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί στο τέως δημοτικό κατάστημα Νικηφόρου Φωκά στον Αθάνατο Ρεθύμνου και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου. Πρώτα θα λειτουργήσει το τμήμα με αντικείμενο τον τουρισμό, σε επιστημονικό όμως επίπεδο, κάτι που δεν υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα και όχι σε επίπεδο υπηρεσιών, που υφίσταται.

Παλαιότερες σκέψεις ανέφεραν τη λειτουργία του τμήματος και στα Αγγλικά για προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό με δίδακτρα. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται τώρα σε προπτυχιακό, αλλά σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ το νέο τμήμα θα αξιοποιήσει για τη λειτουργία του τις σχολές τόσο στο Ρέθυμνο, όσο και στο Ηράκλειο.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα ελληνοτουρκικά και εν γένει τα θέματα γεωπολιτικής

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης …

Σητεία – Από ψηλά η Αλατσολίμνη στον Ξερόκαμπο μοιάζει με… σεληνιακό τοπίο!

Εξερευνώντας την Ελλάδα μπορείς να ανακαλύψεις μέρη που δεν φανταζόσουν καν ότι υπάρχουν στη χώρα. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize