Τελευταία Νέα

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας για την “διαβεβαίωση”

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα βρεθεί σήμερα στις 13.00 μ.μ ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος, προκειμένου να δώσει την καθιερωμένη «διαβεβαίωση» για να γίνει το Σάββατο η τελετή ενθρόνισης του και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του.

Τον Μητροπολίτη συνοδεύουν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ευγένιος,ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.Μακάριος,ο Υπογραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Αρχιμανδρίτης Νήφων Βασιλάκης,ενώ την Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος.

Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης στην διάρκεια της μικρής,σεμνής τελετής,θα διαβεβαιώσει ότι θα εκπληροί τα Αρχιερατικά του καθήκοντα, τηρώντας τους Ιερούς Αποστολικούς και Συνοδικούς Κανόνες και τις Ιερές Παραδόσεις, και θα δηλώσει υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη θα γίνει το Σάββατο 19 Μαρτίου,σύμφωνα με το πρόγραμμα όπως έχει ανακοινωθεί προ ημερών από την Μητρόπολη Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς