Τελευταία Νέα

Ο λόγος της Βασίλισσας Ελισάβετ – Η σημαντική περίσταση που θα χάσει για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί σήμερα Τρίτη στην έναρξη των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με την κινητικότητά της, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο λόγος της Βασίλισσας Ελισάβετ: Η σημαντική περίσταση που θα χάσει για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια

Στη θέση της θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα ο πρωτότοκος γιος της και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος.

“Η βασίλισσα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ανά διαστήματα προβλήματα κινητικότητας και, σε συνεννόηση με τους γιατρούς της, αποφάσισε απρόθυμα να μην παραβρεθεί στην έναρξη των εργασιών” του κοινοβουλίου, ανέφεραν στην ανακοίνωση.

“Κατόπιν αιτήματος της Αυτής Μεγαλειότητας και με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων αρχών, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα διαβάσει την ομιλία της βασίλισσας εκ μέρους της”, πρόσθεσαν στο κείμενο.

Παρών στο κοινοβούλιο θα είναι και ο εγγονός της, ο Δούκας του Κέιμπριτζ Γουίλιαμ.

Ο λόγος της Βασίλισσας

Η κρατική έναρξη του κοινοβουλίου σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους και η ομιλία της Βασίλισσας καθορίζει την ατζέντα της κυβέρνησης για την επόμενη συνεδρίαση, περιγράφοντας τις προτεινόμενες πολιτικές και τη νομοθεσία. Είναι η μόνη τακτική ευκαιρία που συναντώνται τα τρία συστατικά μέρη του Κοινοβουλίου – ο μονάρχης, η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο λόγος της Βασίλισσας εκφωνείται από τη Βασίλισσα από τον Θρόνο στη Βουλή των Λόρδων. Αν και η Βασίλισσα διαβάζει την Ομιλία, είναι γραμμένη από την κυβέρνηση. Περιλαμβάνει ένα περίγραμμα των πολιτικών της και την προτεινόμενη νομοθεσία για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο.

queen elizabeht

Αυτή τη φορά ωστοσο δεν θα δούμε τη βασίλισσα αλλά τον πρίγκιπα Κάρολο να διαβάζει τον λόγο της.

Η βασίλισσα η οποία είναι 96 ετών, αποσύρθηκε “απρόθυμα” από το State Opening την τελευταία στιγμή. Έτσι, ο θρόνος της θα μείνει άδειος και ο Κάρολος θα διαβάσει την ομιλία της συνοδευόμενος από τον Γουίλιαμ αφού τα “προβλήματα κινητικότητας” την ανάγκασαν να χάσει την τελετή για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

queen elizabeht

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς