Τελευταία Νέα

Ο Γολγοθάς μιας οικογένειας στην Κρήτη και οι απειλές της ΔΕΗ

Το σκληρό πρόσωπο της κρίσης βλέπει μία οικογένεια στο Ηράκλειο, όπου τα προβλήματα υγείας σε συνδυασμό με την ανεργία και τις απειλές της ΔΕΗ για διακοπή της ηλεκτροδότησης, κάνουν την κατάσταση απελπιστική.

48χρονος άνεργος εδώ και χρόνια, με πρόβλημα υγείας, είδε τη ζωή του να οδηγείται σε αδιέξοδο το 2016, όταν του κόπηκε το επίδομα της πρόνοιας ύψους 626 ευρώ το δίμηνο, που λάμβανε, όπως δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου στο Ράδιο Κρήτη.

Ο 19χρονος γιος του με ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα υγείας που δεν του επιτρέπει να εργαστεί, είδε πριν από λίγο καιρό, και το δικό του επίδομα να κόβεται από την αρμόδια επιτροπή.
Η σύζυγος του 48χρονου αντιμετωπίζει επίσης σοβαρό πρόβλημα υγείας και αδυνατεί να εργαστεί, ενώ στο σπίτι της οικογένειας στην Καλλιθέα, διαμένει και η κόρη τους, επίσης άνεργη με τα δύο ανήλικα παιδιά της.

“Η κατάσταση είναι τραγική. Η ΔΕΗ μου έστειλε ειδοποίηση για ένα χρέος 3.700 ευρώ ότι αν δεν το τακτοποιήσω θα μου κόψει το ρεύμα. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για όλους μας στο σπίτι. Δεν ζητώ ελεημοσύνη, απλά δε μπορώ να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου.

Η τελευταία μου δουλειά ήταν στον Δήμο Ηρακλείου, και έκτοτε, μετά το πρόβλημα υγείας, δε μπορώ να βρω εύκολα δουλειά. Κάνω περιστασιακά μεροκάματα σε σπίτια, προσπαθώ πολύ, αλλά η κατάσταση είναι τραγική”, περιγράφει ο ίδιος.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει εργασία τον 48χρονο, μπορεί να επικοινωνήσει με το ekrtiti.

Δείτε επίσης!

Επίδομα Παιδιού A21 – Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης Α21 για το Επίδομα Παιδιού έτους 2020. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού, …

Χανιά – Ρεύμα από το μικρό καλώδιο το Νοέμβριο – Αγιασμός στις εργασίες

Εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων εταιρειών και τοπικοί φορείς ευχήθηκαν να ηλεκτριστεί το καλώδιο μέχρι τα τέλη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize