Τελευταία Νέα

Ο Γιώργος Μιχελής αναλαμβάνει πρόεδρος στην Attica Bank

Ο πρώην πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργιος Μιχελής αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην Attica Bank μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida το επί τριετίας στέλεχος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην Attica Bank, με από συμφωνία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και της κυβέρνησης.

Το βιογραφικό του Γιώργο Μιχελή

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες
Bachelor of Arts: University of Massachusetts
Master’s Degree: Boston College
Ph. D: Northeastern University
Στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.
Το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, αποφασίζει να επιστρέψει. Ξεκίνησε στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών από το 1984-1989, χρονιά που έγινε και Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας. Παρέμεινε στη θέση αυτή 16 μήνες. Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε Εκτελεστικός -Αντιπρόεδρος από το 1990-1995. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996.
Το 1996, επιστρέφει στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 είναι Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.
Το 2004-2007 είναι διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία. Από τότε μέχρι σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Εμπορική Τράπεζα και ως μέλος του Δ.Σ. της Visa International, επελέγη από δημοσιογραφικό οίκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μια από τις σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της Οικονομίας
Διετέλεσε Δήμαρχος Σκοπέλου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.
Αναλαμβάνει πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ το 2015, αποχώρησε το 2018

Η παραίτηση Ρουμελιώτη

Την παραίτησή του από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank υπέβαλε χθες ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Υπενθυμίζεται πως ο κ.Ρουμελιώτης είχε συγκρουστεί τις τελευταίες ημέρες με την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς τον κατηγορεί για άσκηση εκτελεστικών καθηκόντων, με τον ίδιο να απαντά με εξώδικα στην ΤτΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize