Τελευταία Νέα

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στο 3ο Φόρουμ του Δρόμου του Μεταξιού στην Τιφλίδα της Γεωργίας

Συμμετοχή του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη στο 3ο Φόρουμ του Δρόμου του Μεταξιού στην Τιφλίδα της Γεωργίας 21-23 Οκτωβρίου 2019

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 3ο Φόρουμ του Δρόμου του Μεταξιού στην Τιφλίδα της Γεωργίας 21-23 Οκτωβρίου 2019.

Το παγκόσμιο αυτό φόρουμ συγκεντρώνει υψηλούς εκπροσώπους κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα και αποτελεί πλατφόρμα συζητήσεων για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών, των υποδομών του εμπορίου, των νέων τεχνολογιών και της ενέργειας.

Στόχος η ανάπτυξη, διευκόλυνση και ομαλή λειτουργία των διαδρόμων που ενώνουν την Ασία με την Ευρώπη, προκειμένου να επιτευχθεί προς αμοιβαίο όφελος η οικονομική ανάπτυξη, ευημερία και σταθερότητα μεταξύ των δυο ηπείρων μέσω της διασυνδεσιμότητας.

Στο περιθώριο του φόρουμ, ο κ. Υφυπουργός πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με την Υφυπουργό Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Γεωργίας, κα Μζια Τζιοργκομπιάνι και τον υπουργό Μεταφορών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, κ. Ρόσεν Ζελιάσκοφ.

Με τη γεωργιανή υφυπουργό, ο κ. Κεφαλογιαννης συζήτησε την περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας και Γεωργίας στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών και συμφωνήθηκε η επικοινωνία μεταξύ των υπουργείων για τη μεταφορά τεχνογνωσίας, η οποία ενδιαφέρει τη γεωργιανή πλευρά.

Με τον βούλγαρο υπουργό συμφωνήθηκε η επανεκκίνηση της διαδικασίας εφαρμογής του Μνημονίου Κατανόησης, για την ανάπτυξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Καβάλα- Αλεξανδρούπολη- Μπουργκάς- Βάρνας-Ρούσε.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Λουκέτο μετά… τσουχτερού προστίμου σε κατάστημα

Συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων …

Τον «πετσόκοψε» η Όλγα… – Αυτό… πόνεσε

Σύμφωνοι, ο κορωνοϊός βρίσκεται (και δικαίως) στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν συνεχώς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize