Τελευταία Νέα

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης για τον ΕΦΚΑ αγροτών

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Επίθεση στην Κυβέρνηση αναφορικά με την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί για τον πρωτογενή τομέα της χώρας εξαπέλυσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης. Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής επιτέθηκε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου και στην Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου, καθώς η έλλειψη συνεννόησης οδήγησε χιλιάδες παραγωγούς στη μη έγκαιρη ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, αφού η εγκύκλιος που καθορίζει το πλαίσιο για τις συντάξεις από τον ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη έχει ως εξής:

«Δε νομίζω να έχει υπάρξει Κυβέρνηση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας που να έχει αντιμετωπίσει τον πρωτογενή τομέα με την προχειρότητα που επιδεικνύει η σημερινή Κυβέρνηση. Με δεδομένο ότι ο κύριος Αποστόλου έχει κατ’ εξακολούθηση εξαπατήσει τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους, είναι τουλάχιστον προκλητικές οι δηλώσεις του για σειρά παρεμβάσεων για στήριξή τους, την ίδια στιγμή που χιλιάδες παραγωγοί έχασαν τη δυνατότητα έγκαιρης ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης αναφορικά με την έκδοση της εγκύκλιου που καθορίζει το πλαίσιο για τις συντάξεις από τον ΕΦΚΑ.

Μετά τη δραματική αύξηση φόρων και εισφορών, τη διαπιστωμένη κυβερνητική ανεπάρκεια στην αποτελεσματική απορρόφηση κοινοτικών πόρων για τον αγροτικό τομέα και την παταγώδη αποτυχία με την εμπλοκή του προγράμματος της βιολογικής κτηνοτροφίας, η κυβέρνηση συνεχίζει να οδηγεί τους παραγωγούς σε αδιέξοδο. Ύστερα από αρκετούς μήνες καθυστερήσεων, το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο για όσους συνταξιούχους δηλώνουν αγροτικό εισόδημα, όλως τυχαίως μια μέρα μετά τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, με αποτέλεσμα είτε οι παραγωγοί να χάσουν τα δικαιώματά τους είτε να πληρώσουν ποινές λόγω της μη έγκαιρης ενεργοποίησης. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν έχει προχωρήσει καθόλου η διαδικασία πληρωμών των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για το 2016, για τις οποίες ο Υπουργός κάθε μήνα δεσμεύεται εκ νέου για την άμεση καταβολή τους. Ας αφήσει επιτέλους ο κ. Αποστόλου τους πανηγυρισμούς για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιούργησε η ίδια η Κυβέρνηση, όπως τη μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια και το φόρο στο κρασί, και ας αντιληφθεί τις συνέπειες που έχει στον πρωτογενή τομέα η καταστροφική πολιτική του».

Δείτε επίσης!

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Σύντομα στη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορούν καθημερινά πάνω από 500 λεωφορεία

Σημεία απάντησης του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη σε ερώτηση του βουλευτή του …

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Κατατίθεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΒΟΑΚ

Απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize