Τελευταία Νέα

Ο εορτασμός των Οσίων Πέντε Παρθένων στην Αργυρούπολη Λαππαίων Ρεθύμνου!

Η Εορτή των Αγίων Πέντε Παρθένων, Μάρθας, Μαριάμνης, Μαρίας, Ενναθάς και Θέκλης, στο φερώνυμο εξωκκλήσιο της Ενορίας Αργυρουπόλεως τελείται το Σάββατο της Διακαινησίμου Εβδομάδος.

Ας δούμε στιγμές από την πανήγυρη.

«Νεανίδες έζησαν των χρόνων των διωγμών το 330 μοναχές , πριν ακόμα οργανωθούν συστηματικά τα μοναχικά ιδεώδη.

Κοινοβιακή ήταν η ζωή τους, η προσευχή τους, και η σκέψη τους. Ο πνευματικός τους πατέρας όμως ιερέας Παύλος, ήταν και ο προδότης του χριστιανικού βίου τους. Φιλάργυρος Ιούδας και βρόγχος τρισάθλιος της ωραίας ψυχή τους. Κάποιος Πέρσης με το όνομα Ναρσίς κατήγγειλε στον αρχιμάγο του, ότι υπάρχει κάποιος πλούσιος ιερέας χριστιανός, που αν του ζητήσουν να παρουσιαστεί με την συνοδεία του, δηλ. τις Πέντε Παρθένες , που εξυπηρετεί τελετουργικά και να αρνηθούν την πίστη τους, εκείνες δεν θα δεχτούν και έτσι θα κερδίσει τα πλούτη τους.

Το πρόσταγμα δόθηκε να προσκυνήσουν τα είδωλα, ο Τάλας προσκύνησε οι Παρθένες αρνήθηκαν, ο δεύτερος Ιούδας υπολόγισε τα αργύρια στην διάθεση των θησαυρών του .Και όχι μόνο προσκύνησε τον Ήλιο και έφαγε αίμα ειδωλολατρικό αλλά και στην εντολή , να σφάξει με το ίδιο το χέρι της Πέντε Παρθένες μοναχές, φάνηκε πειθαρχημένος θύτης και έτσι πρόδωσε και τις έσφαξε.

Των Αγίων Οσιομαρτύρων Παρθένων τα θεία λείψανα ενταφίασαν με μύρα οι εκεί χριστιανοί, εις πέντε λίθινους λάρνακας και Ναό Άγιον επι’ ονόματι Αυτών οικοδόμησαν. Και οι λάρνακες Αυτών ύδωρ αγιάσματος αναβλύζει θαυμασίω τρόπω, ως η κολυμπήθρα του Σιλωάμ».

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κλείνει το ΕΕΕΕΚ λόγω κορονοϊού

Θετικός στον κορωνοϊό είναι μαθητής του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ρεθύμνου (ΕΕΕΕΚ) Σύμφωνα …

Ρέθυμνο – Θερμοκάμερες – Διπλάσια σχεδόν η κυκλοφορία των οχημάτων στο τωρινό lockdown

Με αφορμή αναφορές στον τοπικό Τύπο που ισχυροποίησαν  και τις δικές μας  εμπειρικές διαπιστώσεις  σχετικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize