Σήφης Σουχλάκης Πρόεδρος Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου

“Oι Έλληνες δανειολήπτες θα καταστούν πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα”

Σαν κεραυνός εν αιθρία, έπεσε η είδηση ότι ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αφού η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπέγραψε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τα βήματα που θα ακολουθούν οι νομικοί επιστήμονες για την εν λόγω διαδικασία. Θα συνεχίσουν με νέα μέσα τους αγώνες τους, διαμηνύουν τα μέλη του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σήφης Σουχλάκης, θεωρεί ότι οι Έλληνες δανειολήπτες θα καταστούν πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα και αναρωτιέται εάν ο ίδιος μηχανικός της τράπεζας που είχε πραγματοποιήσει τη διαδικασία λήψης του δανείου, θα καθορίσει και τώρα την εμπορική αξία του ακινήτου, πριν βγει στο ηλεκτρονικό πλέον σφυρί.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Καθορίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αφού μπήκε η πρώτη υπογραφή του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπολου, η διαδικασία που θα ακολουθείται από τους συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Με αυτό ρυθμίζεται ο τρόπος πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα και η καταχώρηση των στοιχείων του πλειστηριασμού από τους χρήστες δικαστικούς επιμελητές και συμβολαιογράφους.

Κι αυτό καθώς το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει την διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης και δηλώσεων πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων – Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΕΤΑΑ-ΤΑΝ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του πρόσφατου νόμου4335/2015 έγιναν αλλαγές στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και ειδικά στο κεφάλαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης.Έτσι, καθιερώθηκε η δημοσίευση στην ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, δικαστικών αποφάσεων, εκθέσεων, πράξεων και δηλώσεων της διαδικασίας πλειστηριασμού κινητών, ακινήτων, πλοίων και αεροσκαφών.

Σήφης Σουχλάκης Πρόεδρος Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου
Σήφης Σουχλάκης Πρόεδρος Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου

dikastiko megaro rethymnou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize