Τελευταία Νέα

Ντοκιμαντέρ Αυστριακών για τη ναζιστική θηριωδία στην Κρήτη – Κινητοποιήσεις στη Γερμανία

Βήμα λόγου δίνουν Αυστριακοί κινηματογραφιστές, στα θύματα των ναζί κατά την κατοχή της Κρήτης καταγράφοντας συνεντεύξεις σε όλο το νησί με σκοπό να καταστούν περισσότερο γνωστά τα εγκλήματα πολέμου στην Αυστρία και τη Γερμανία. Το σωματείο θυμάτων μάλιστα στο Ρέθυμνο ετοιμάζεται για παρέμβαση στο γερμανικό κοινοβούλιο ή σε διαμαρτυρία αν δεν καταστεί εφικτή η ακρόαση των θυμάτων από τους Γερμανούς βουλευτές.

 austriako-documantaire-rethymno-germaniki-katoxi-5
austriako-documantaire-rethymno-germaniki-katoxi-3
Η Μαρία Μπέργκερ είναι Αυστριακή δημιουργός ντοκιμαντέρ. Αυτές τις μέρες με το συνεργείο της καταγράφουν μαρτυρίες απ’ άκρη σ’ άκρη της Κρήτης για τις γερμανικές θηριωδίες των ναζί τα χρόνια της κατοχής στην Κρήτη, την ώρα που όπως επισημαίνει ο γραμματέας του σωματείου θυμάτων, Γιώργος Σταράκης, δέχθηκαν πόλεμο εκ των έσω στην υπόθεση Ρίχτερ.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε κινηματογράφους και σχολεία στην Αυστρία και τη Γερμανία σε μια προσπάθεια να υπάρξει ενημέρωση για το τι υπέφερε η Ελλάδα από τη γερμανική κατοχή, ενώ παράλληλα μεταφράζονται στα γερμανικά οι τελεσίδικες αποφάσεις του 1999 για αποζημιώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα που είχαν αποφασιστεί από δικαστήρια σε Ρέθυμνο, Αίγιο και Δίστομο για να επιδοθούν στο γερμανικό κράτος.
 austriako-documantaire-rethymno-germaniki-katoxi-2
austriako-documantaire-rethymno-germaniki-katoxi-4
Θα γίνει απόπειρα να ακουστούν τα θύματα του πολέμου μέσα στη γερμανική βουλή κάτι που αν δεν γίνει αποδεκτό θα σημάνει ελληνογερμανικές κινητοποιήσεις στην πλατεία μπροστά από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Όλα ήρθαν ξανά στην επιφάνεια με την υπόθεση Ρίχτερ που μπορεί να έκλεισε με την ανάκληση του τίτλου του για το πανεπιστήμιο Κρήτης, όμως ο αντιπρόεδρος του σωματείου θυμάτων και δικηγόρος Ρεθύμνου, Νίκος Κοτζαμπασάκης, είναι σε αναμονή για να καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου, ώστε να γίνει προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ελλάδας, τον Άρειο Πάγο.
austriako-documantaire-rethymno-germaniki-katoxi-1

Δείτε επίσης!

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για πρακτικές ρεβανσισμού και πελατειακού κράτους στη Διοίκηση του ΕΣΥ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για κομματικό ρεβανσισμό, ευνοιοκρατία, αδιαφανείς διαδικασίες και παλινόρθωση …

Πόθεν Έσχες – Οι πλούσιοι της Βουλής με τους λογαριασμούς των εκατομμυρίων και οι “πληβείοι” με τα δάνεια και τα χρέη

“Λαός και Κολωνάκι” και στη Βουλή; Με την βουλευτική αποζημίωση να κινείται μηνιαίως στα 6.300 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize