Νοσοκομείο στην Κρήτη υπό κατάρρευση – Εικόνες που παραπέμπουν σε υπανάπτυκτες χώρες!

 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης στην πρόσφατη συνέντευξή του στο eparxies.gr μας τόνισε ότι γίνονται βήματα μπροστά για τις υποδομές και για το κτίριο. Εμείς δεν αμφιβάλλουμε για το ζήλο του νυν Διοικητή που, παρεπιπτόντως είναι ένας άνθρωπος ειλικρινής και ιδιαίτερα συμπαθής. Παρέλαβε δε ένα πραγματικό «χάος» και δεν είναι …μάγος να αλλάξει «εν μια νυκτί» την κατάσταση…

Ωστόσο, οι εικόνες μέσα από το Νοσοκομείο Χανίων εκθέτουν κυρίως το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Υπουργείο (με κρητικούς υπουργούς) που διατείνονται ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται ενέργειες προς τα «εμπρός»!

Διότι στις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω, το Νοσοκομείο Χανίων θυμίζει «βομβαρδισμένο τοπίο»! Πέραν των φθορών και των ελλείψεων, απορία προκαλεί ότι σε ορισμένα σημεία του Νοσοκομείου δεν υπάρχουν «επιγραφές» αλλά οι πληροφορίες έχουν γραφτεί με στιλό ή μαρκαδόρο στους τοίχους! Αυτό και μόνο αποδεικνύει την παρακμή…

 

Είναι βέβαιο και σαφές ότι ήρθαν νέα μηχανήματα και ότι θα έρθουν κι άλλα στην πορεία, αλλά ως γνωστόν «η γυναίκα του Καίσαρα εκτός του ότι είναι, θα πρέπει να φαίνεται και τίμια»! Η «βιτρίνα» του Νοσοκομείου Χανίων είναι αυτό που βλέπουν οι πολίτες όταν μπαίνουν σε αυτό και σε πολλά σημεία του, η εικόνα είναι τραγική, αποτέλεσμα φυσικά της φθοράς του χρόνου αλλά και της κακής χρήσης…

Απαιτούνται λοιπόν άμεσες επεμβάσεις εδώ και τώρα!

Δείτε λοιπόν κι άλλες φωτογραφίες από τον Χανιώτη συμπολίτη μας Νίκο Μουδάκη:

      

Ο κύριος Μουδάκης αναφέρει χαρακτηριστικά στο facebook, δίκην επιστολής στον Παύλο Πολάκη:

Επιστολή προς τον κ. Υφυπουργό Παύλο Πολάκη

Κύριε Παύλο Πολάκη,

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά ,

Επισκέφθηκα σήμερα (Κυριακή 14/1) το Νοσοκομείο Χανίων με σκοπό να δω ένα φίλο μου και φεύγοντας είπα να κάνω μία βόλτα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής λοιπόν, συνάντησα εικόνες, οι οποίες δε μου άρεσαν και οι οποίες μπορούν και καλό θα είναι να αλλάξουν. Δεν πήγα ιδιαιτέρως στον κύριο Βουλγαρίδη για να μοιραστώ τη δυσαρέσκειά μου, καθώς θεωρώ ότι θα έπρεπε ο ίδιος από μόνος του να παρέμβει για να κάνει κάτι καλύτερο στην περιοχή αυτή. Σας συνιστώ να δείτε τις φωτογραφίες και παρακάτω σας περιγράφω τι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν..

1. Να μετακινηθεί η μπάρα ελέγχου κυκλοφορίας από τη κεντρική πύλη λίγο πιο πάνω από εκεί που αρχίζει η νησίδα του δρόμου. Ιδιαίτερα, η μπάρα να είναι κλειστή και να ανοίγει μόνο σε επείγουσες καταστάσεις πχ σε ασθενοφόρα, πυροσβεστική, λεωφορεία, κατόχους αυτοκινήτων με ειδικά σήματα που θα είναι σε εμφανές σημείο και έχουν θέσεις στάθμευσης. (Να τηρείται μητρώο εισερχομένων- εξερχομένων απλών οδηγών που μεταβαίνουν στα επείγοντα, καθότι έχει παρατηρηθεί τελευταία κρούσματα κλοπών σε αυτοκίνητα)

2. Από την είσοδο στα δεξιά να τηρείται το πάρκινγκ για ιατρούς – νοσηλευτές, όπως ισχύει και τώρα, και στα αριστερά αυστηρά το πάρκινγκ των επισκεπτών.

3. Να εξαλειφθεί η εικόνα των παρκαρισμένων αυτοκινήτων γύρω από το νοσοκομείο. Εξάλλου, το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία μας…

4. Να προσληφθούν τουλάχιστον δύο κηπουροί ώστε να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κούρεμα και νοικοκύρεμα σε όλο το νοσοκομείο, και να διατεθούν σ αυτούς τα απαραίτητα εργαλεία (πχ χορτοκοπτικό τρακτέρ). Επιπλέον, να γίνουν νέες δεντροφυτεύσεις ώστε να μοιάζει ο χώρος καινούργιος και όχι εγκαταλελειμμένος. (Τα δέντρα που φυτεύθηκαν πριν τέσσερα χρόνια εις μνήμη των τεσσάρων παιδιών ως γνωστό τα κατέστρεψαν)

5. Να προσληφθούν διάφοροι τεχνίτες ως μόνιμο προσωπικό, που θα κάνουν διάφορες παρεμβάσεις, όπου και όποτε χρειάζεται. (Παραδείγματος χάριν, ελαιοχρωματιστές, οικοδόμοι, σιδηρουργοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ). Το νοσοκομείο χάνει την ομορφιά του, είτε λόγω υγρασίας, μπαλωμάτων από νερά, είτε από ξεβάμματα τοίχων, σκουριές καγκέλων, βρώμικα παράθυρα, μικροσκουπίδια στις αυλές αλλά και μουντζουρωμένοι πινακίδες !

6. Να εγκατασταθούν ανελκυστήρες που να μη θυμίζουν μαρτυρικά κελιά..

7. Ο δεύτερος όροφος, που είναι μηχανολογικό τμήμα, ας πάρει σάρκα και οστά με κάποια επιπλέον τμήματα που λείπουν από το νοσοκομείο μας.

8. Να αλλαχθεί η ιστοσελίδα του Νοσοκομείου ! Τέτοια εικόνα θυμίζει τα πρώτα μαθήματα στο σχολείο. Αλλάξτε , βελτιώστε, εμπλουτίστε, βάλτε το διαύγεια, εφαρμόστε σημαντικές υπηρεσίες όπως να κλείνουμε ραντεβού διαδικτυακά, βάλτε ωραίες εικόνες κ.α.

Δείτε επίσης!

Κρήτη – Στο Νοσοκομείο 15χρονη με συμπτώματα μέθης

Ένα ακόμα περιστατικό χρήσης αλκοόλ από ανήλικους, θα μπορούσε να καταλήξει σε τραγωδία όταν τα …

Κρητή – Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζή

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην οδό Ι. Σφακιανάκη όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize