Νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο – Τι καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και τι η ασφαλιστική εταιρία

Διαβάστε τι ισχύει σε περίπτωση νοσηλείας ασθενούς σε ιδιωτικό νοσοκομείο όσον αφορά το ποσοστό κάλυψης των εξόδων από τον ΕΟΠΥΥ και την ασφαλιστική εταιρεία, εφόσον υπάρχει ασφαλιστήριο συμβάλαιο

Την λύση του ιδιωτικού νοσοκομείου αναγκάζονται να αναζητήσουν πολλοί ασθενείς, είτε γιατί η αναμονή για ένα χειρουργείο στα δημόσια νοσοκομεία είναι τεράστια είτε γιατί πολύ απλά ο γιατρός που τους παρακολουθεί εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο πράγμα που επιθυμούν να μάθουν είναι τι ποσό επί της συνολικής δαπάνης σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο θα καλύψει ο ΕΟΠΥΥ. «Πολλοί πελάτες μας ρωτούν τι καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση νοσηλείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Ορίστε ένα σύντομο παράδειγμα: Σε νοσηλεία για επέμβαση ισχίου, όπου τα ΚΕΝ (σ.σ. κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια) προβλέπουν αποζημίωση σε δημόσιο νοσοκομείο 6.792 ευρώ, σε ιδιωτικό νοσοκομείο θα καλύψει 70%*6.792 ευρώ=4.754,4 ευρώ», εξηγεί ο ασφαλιστικός πράκτορας και συντονιστής, πρόεδρος του Συλλόγου ασφαλιστών και του τμήματος υπηρεσιών στο επιμελητήριο Τρικάλων, κ. Απόστολος Κόκκοβας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize