Τελευταία Νέα

Νίκος Λαγουδάκης – Διανύουμε την πιο επικίνδυνη αντιπυρική περίοδο

Καθημερινές οι παραβάσεις που βεβαιώνει η Πυροσβεστική για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.
Σε οικοπεδικό χώρο στη Φοινικιά εκδηλώθηκε χθες φωτιά με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η παρέμβαση κλιμακίου της υπηρεσίας . Η φωτιά ξεκίνησε στις 19.30 κι έσβησε στις 21.00.

«Διανύουμε την πιο επικίνδυνη αντιπυρική περίοδο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών του Χειμώνα. Μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς  για οποιοδήποτε λόγο. Κανείς μας, δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα του ξεφύγει» επισημαίνει στον 98.4 ο περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Λαγουδάκης.
Απευθύνει έκκληση σε αγρότες και κτηνοτρόφους να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες. Αναφέρει επίσης πως οι παραβάσεις που βεβαιώνονται αποστέλλονται ηλεκτρονικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ και μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης του καθενός, αναστέλλεται η καταβολή της επιδότησης.
Τέλος ο κος  Λαγουδάκης μιλά για τη συνεργασία που έχει η Υπηρεσία με τους Δήμους και τις δυσκολίες προσβασιμότητας στις περιοχές όπου έχει καταστραφεί το αγροτικό οδικό δίκτυο.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση από υπηρεσίες και φορείς

Ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρεθύµνης, …

Ρέθυμνο – Τα “κόκκινα σημεία” της περιφερειακής ενότητας, οι κίνδυνοι και συμβουλές – Ενημέρωση για την πρόληψη πυρκαγιάς

Καθώς ήδη βρισκόμαστε εντός της αντιπυρικής περιόδου ( η οποία για την Ελλάδα ισχύει από …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *