Τελευταία Νέα

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Βασίλειος Πέππας – Με «βουτιά» στην επετηρίδα

Το υπουργικό συμβούλιο με την επιλογή του κ. Πέππα παρέλειψε 15 δικαστές – Υπηρετούσε ως σήμερα ως αρεοπαγίτης και βρισκόταν κάτω από τους αντιπροέδρους.

Με μεγάλη βουτιά στην επετηρίδα και παραλείποντας όλους τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε σήμερα νέο Πρόεδρο του ανωτάτου πολιτικού και ποινικού δικαστηρίου τον έως σήμερα αρεοπαγίτη Βασίλειο Πέππα.

Ειδικότερα, το υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην επιλογή του κ. Πέππα σήμερα, πρώτη ημέρα έναρξης του δικαστικού έτους, και ουσιαστικά καταγράφηκε “βουτιά” στην επετηρίδα, δεδομένου ότι υπηρετούσε ως σήμερα ως αρεοπαγίτης και βρισκόταν κάτω από τους αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου, από τους οποίους δεν επελέγη κανείς ως νέος Πρόεδρος. Το υπουργικό συμβούλιο με την επιλογή του κ. Πέππα παρέλειψε 15 δικαστές. Συγκεκριμένα παρέλειψε 5 αντιπροέδρους και 10 αρεοπαγίτες.

Στην πρόσφατη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πρώτος σε ψήφους είχε καταταγεί ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κράνης με δεύτερο τον κ. Πέππα. Τελικά η κυβέρνηση κατέληξε στον Βασίλειο Πέππα, αφήνοντας εκτός όλους τους αντιπροέδρους και “κατεβαίνοντας” στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών για την επιλογή νέου Προέδρου.

Ο νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου θεωρείται έμπειρος δικαστικός και με καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του. Ορισμένοι συνάδελφοί του εκτιμούν ότι η επιλογή του θα επαναφέρει κλίμα ηρεμίας στις τάξεις του ανωτάτου δικαστηρίου. Ο κ. Βασίλειος Πέππας μετά την επιλογή του ως νέου Προέδρου του ΑΠ με δήλωσή του τόνισε: «Διαχρονικό, επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας και της Πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη».

Παράλληλα, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου και Ειρήνη Καλού.

Δείτε επίσης!

Σκευωρία Novartis – Καταθέτει ο Νίκος Μανιαδάκης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Ο κ. Μανιαδάκης έχει καταγγείλει ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα στη σκευωρία …

Νεκρός εντοπίστηκε δικαστικός μέσα στο σπίτι του

“Έφυγε” από τη ζωή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αντώνης Λιόγας, ο οποίος αντιμετώπιζε εξαιρετικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize