Νέος κύκλος μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκό Πανεπιστημίου τμήμα Ρεθύμνου – Συνεχίζονται οι εγγραφές

Συνεχίζονται οι εγγραφές  στο νέο κύκλο μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου  τμήμα Ρεθύμνου της διδακτικής περιόδου 2017-18 με θέμα: «10 μαθήματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης».

Σε αυτά τα μαθήματα οι συμμετέχοντες  θα αναγνωρίσουν το επίπεδο αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης τους, και θα μάθουν στρατηγικές άμεσα εφαρμόσιμες, για το πώς να ενισχύσουν  αυτά τα στοιχεία. Θα μάθουν πώς να ανακαλύψουν και να αναδείξουν  την καλύτερη έκδοση του εαυτού τους, με σκοπό να οδηγηθούν σε μια καλύτερη προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

Θα αναλυθούν θέματα όπως: Τι είναι αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση και πώς καλλιεργούνται. Επιτυχία/αποτυχία και χαμηλή ή υψηλή αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ατόμου με χαμηλή ή υψηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Τι κερδίζουμε, τι χάνουμε έχοντας ή όχι αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Πως αναγνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία. Πώς διαχειριζόμαστε τις αποτυχίες και τις επιτυχίες μας κ.α.

Τα θέματα στo παραπάνω τμήμα θα αναλύσουν κυρίως ψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί μεταξύ των οποίων οι:Αγνή Μαριακάκη, Ψυχολόγος, Ευγενία Δουβαρά, Ψυχολόγος, Γεωργία Κιζιρίδου, Ψυχολόγος, Νέλλη Μιχελή, Ψυχολόγος, Βασιλική Μακαρώνη, Ψυχολόγος, Μαρία Κανδεράκη, Ψυχοθεραπεύτρια, NLP, Μαρία Λασιθιωτάκη, Ψυχολόγος, Σοφιάννα Μηλιωρίτσα, Ψυχολόγος, Αγγελική Πλουμά, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης  και άλλοι.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθούν σε 10 εβδομαδιαίες διαλέξεις, και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα (με εξαίρεση μια Τετάρτη 21/2) ώρες 17:30 έως 20:00, στην Αίθουσα “Σπίτι του Πολιτισμού”, Πλατεία Μικρασιατών.

Δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε χωρίς κανένα ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, απλά και μόνο καταβάλλοντας την σχετική και εφ΄απαξ συνδρομή εγγραφής. Ειδική έκπτωση συνδρομής για ομαδικές εγγραφές 5 ατόμων, για ανέργους, πολύτεκνους, άτομα ΑΜΕΑ και μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι εγγραφές γίνονται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας  και πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.alp.gr  Οι ομαδικές εγγραφές πραγματοποιούνται μόνο τηλεφωνικά.

Θέσεις είναι περιορισμένες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.alp.gr τηλ: 2821501060-6932447016

To Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο λειτουργεί υπό την  αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Κ.Ε.Δ.Ε.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

10 εβδομάδες με ισάριθμες εισηγήσεις, 2,5 ωρών η κάθε μία, ένα απόγευμα κάθε εβδομάδα και με εισηγητές καταξιωμένους Πανεπιστημιακούς και άλλους ειδικούς.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

 

Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση είναι σημαντικοί παράγοντας στις σχέσεις, στη δουλειά, και γενικότερα στην ζωή μας. Σημαίνει ότι πιστεύουμε ότι αξίζουμε, έχουμε μπιστοσύνη στις ικανότητές μας, γνωρίζουμε τα όρια μας, και μπορούμε έτσι να θέτουμε και να επιτυγχάνουμε στόχους και να αντιμετωπίζουμε καλύτερα την καθημερινότητά μας, και τις  δυσκολίες στην ζωή.

Σε αυτά τα μαθήματα οι συμμετέχοντες  θα αναγνωρίσουν το επίπεδο αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης τους, θα μάθουν στρατηγικές άμεσα εφαρμόσιμες, για το πώς να ενισχύουν  αυτά τα στοιχεία, να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν και να αναδείξουν  την καλύτερη έκδοση του εαυτού τους, και να οδηγηθούν έτσι σε μια καλύτερη προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

Με την ολοκλήρωση του Κύκλου Μαθημάτων οι σπουδαστές  που έχουν τηρήσει τον Κανονισμό Παρακολούθησης θα λάβουν αντίστοιχο Πιστοποιητικό Σπουδών.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

Δικαίωμα εγγραφής έχει ο οποιοσδήποτε, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας την αντίστοιχη συνδρομή εγγραφής.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:

Θα αναλυθούν θέματα όπως:

 • Τι είναι αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση και πώς καλλιεργούνται.
 • Επιτυχία/αποτυχία και χαμηλή ή υψηλή αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση.
 • Χαρακτηριστικά ατόμου με χαμηλή ή υψηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.
 • Τι κερδίζουμε, τι χάνουμε με την υψηλή ή χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.
 • Πως αναγνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία.
 • Πώς να διαχειριζόμαστε τις αποτυχίες αλλά και τις επιτυχίες μας, κ.α.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα (πλην εξαιρέσεων) ώρες 17:30 έως 20:00, στην Αίθουσα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Λ. Ικάρου 5, και συγκεκριμένα:

 

 1. ΔΕΥ 22/1, ώρες 17:30 – 20:00
 2. ΔΕΥ 29/1, ώρες 17:30 – 20:00
 3. ΔΕΥ 5/2, ώρες 17:30 – 20:00
 4. ΔΕΥ 12/2, ώρες 17:30 – 20:00
 5. ΔΕΥ 26/2, ώρες 17:30 – 20:00
 6. ΔΕΥ 5/3, ώρες 17:30 – 20:00
 7. ΔΕΥ 12/3, ώρες 17:30 – 20:00
 8. ΔΕΥ 19/3, ώρες 17:30 – 20:00
 9. ΔΕΥ 26/3, ώρες 17:30 – 20:00
 10. ΔΕΥ 16/4, ώρες 17:30 – 20:00

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

 • Γενικός πληθυσμός:65 € / άτομο
 • Άνεργοι, πολύτεκνοι/ τρίτεκνοι/ μονογονεϊκές οικογένειες, φοιτητές, ΑμΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών: 50 €/ άτομο*
 • Ομάδα 5 ατόμων και πάνω: 50 €/ άτομο.

ΠΡΟΣΟΧΗΟι ομαδικές εγγραφές πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ τηλεφωνικά στο 28215010 / 6936004242.

Δείτε επίσης!

Διέκοψαν τα μαθήΜΑΤα στο ΟΠΑ με όργιο αστυνομικής βίας

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κώστας Ζαφειρόπουλος Πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα τα περιστατικά αστυνομικής βίας …

Ρέθυμνο – Συνεχίζονται και φέτος τα μαθήματα τραγουδιού στο Μαδέρι

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ (ΚΔΗΦΑΜΕΑ) του Συλλόγου Αγάπη περίμεναν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize