Τελευταία Νέα

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο

EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ενδεχόμενο για χιόνια και στην Αθήνα δίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τη νέα κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» αυτή την εβδομάδα. Τι λέει το Meteo.

Σφοδρό νέο κύμα κακοκαιρίας με πολικές αέριες μάζες θα φέρει χιόνια -ίσως ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας- τις επόμενες μέρες. Η νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» σε δύο φάσεις, η μία περίπου την Τρίτη-Τετάρτη και η δεύτερη το Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Ιανουαρίου, που θα είναι και οι πιο κρύες μέρες.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι:

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος του OPEN, το πρώτο κύμα ψύχους αναμένεται την Τετάρτη αλλά όπως υπογραμμίζει «δεν φαίνεται να είναι τόσο ισχυρό και θα περάσει σχετικά σύντομα». Δεν αποκλείεται πάντως να δώσει χιόνια και στην Αττική ακόμη και στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα σε χαμηλά υψόμετρα.

Ωστόσο, τα δύσκολα έρχονται από την Παρασκευή. Όπως λέει ο κ. Μαρουσάκης:

«Το σημαντικό κύμα ψύχους φαίνεται όμως ότι θα είναι από την Παρασκευή και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο έχουμε χρόνο μπροστά μας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «άσπρη μέρα» θα δει και η Αττική ενώ υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. «Δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας με πιθανότητες για χιονόστρωση» σημειώνει.

METEO

Σύμφωνα με το Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr και τους Στρατή Βουγιούκα, Γιώργο Παπαβασιλείου και Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο την Ελλάδα θα επηρεάσει αεροχείμαρρος ο οποίος θα φέρει πολικές αέριες μάζες. Aυξημένες είναι οι πιθανότητες ώστε η ψυχρή εισβολή που θα εκδηλωθεί το Σαββατοκύριακο 22-23/01, να είναι η εντονότερη καθώς θα μεταφέρει θαλάσσιες πολικές αέριες μάζες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς