Νέες δραστηριότητες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μία βεντάλια νέων δραστηριοτήτων ανοίγει για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης η συμμετοχή του στην κοινοπραξία CETAF, της οποίας είναι μέλος τα τελευταία χρόνια και μάλιστα αποτελεί το μικρότερο και ένα από τα νεότερα μουσεία της.

Χθες ξεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης συνάντησης της CETAF στην Ελλάδα, στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με τη συμμετοχή συνολικά 53 διευθυντικών και επιστημονικών στελεχών από 33 μέλη της CETAF, που αντιπροσωπεύουν 59 ευρωπαϊκούς φορείς.

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της συνάντησης  πραγματοποίησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο ανήκει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, καθ. Οδυσσέας Ζώρας, ενώ τους συμμετέχοντες καλωσόρισε και η δρ. Κατερίνα Βορεάδου (ΜΦΙΚ), υπεύθυνη για τη διοργάνωση της συνάντησης και εκπρόσωπος του Μουσείου στη CETAF.

Η CETAF είναι η μεγαλύτερη κοινοπραξία των Μουσείων Φυσικής Ιστορίας, Βοτανικών Κήπων κι άλλων φορέων Φυσικής Ιστορίας από ολόκληρη την Ευρώπη με παγκόσμιες διασυνδέσεις.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη CETAF. Η συνάντηση που θα ολοκληρωθεί σήμερα είναι ανοικτή μόνο για το επιστημονικό προσωπικό του ΜΦΙΚ. Οι συναντήσεις γίνονται κάθε έξι μήνες.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Συνάντηση Γιώργου Μαρινάκη με υποψηφίους πρυτανικών εκλογών Πανεπιστημίου Κρήτης

Η εξέλιξη του Πανεπιστημίου σε όλους τους αναπτυξιακούς τομείς  και η ενεργή  διασύνδεσή του με …

Χρήστος Λιονής – Ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων της έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον κορονοϊό

Η ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί αυτή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize